Цончо Ганев: Няма ненаказано добро: Ето откъде са парите за апартамента на сина ми Силвестър

02.07.2023 / 09:01 6

Кадър ФБ

Създателят на "Възраждане" Цончо Ганев за първи път коментира темата с новия апартамент на сина си в София.

Той смята, че става въпрос за организирана атака срещу него.

Фактите, извадени от Bird.bg, сочат, че синът му е придобил имот в София миналата година за 197 442 лева. В цената влиза дори и гараж, което е доста изгодно за столицата.

Баща му има деклариран влог в евро, но не й сумата за апартамента.

Ето какво пише Цончо Ганев във Фейсбук:

"Вече толкова години се занимавам с обществено полезна дейност, че съм приел за даденост старата максима - "Няма ненаказано добро".

...

"Цончо Ганев и Александра Ганева, родители на Силвестър Ганев, продават тяхната част от апартамент в Златни пясъци. Тази продажба е реализирана на 23.03.2020 г. и е на стойност 81 664 евро. Още в декларацията пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), при напускане на Общински съвет Варна, Цончо Ганев е декларирал направено плащане по предварителен договор за изграждане и покупко-продажбата на апартамент в София, като същият е на името на Александра Ганева.

Първата вноска съгласно договора е в размер на 18 191 евро. Последният е деклариран и при встъпването му в длъжност като народен представител и в 47-то Народно събрание на 29.12.2021 г.

Което означава, че предварителният договор е подписан преди почти три години (!), преди Цончо Ганев да бъде избран за народен представител, за апартамент, купен на зелено в краен квартал на София, което обосновава и по-ниската му цена.

Сделката за закупения апартамент в гр. София, район Овча купел, който се използва в медийната манипулация, е вписана в Агенция по вписвания на 17.08.2022 г., също е вписан в декларацията на Цончо Ганев пред Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Разбира се, в умело подготвената медийна манипулация, декларацията пред КПКОНПИ не се споменава, а се ползва декларацията в Агенцията за вписвания. В последната фигурира крайната сума, платена за апартамента след двугодишно изплащане на траншове.

С други думи, удобно се използва декларацията от Агенция по вписванията, в която е описана крайната сума, а не тази от КПКОНПИ, в която е описана сделката за имота."

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
MrBean (преди 9 месеца)
Рейтинг: 134317 | Одобрение: -1898
Така така. Преди 3 години какво работеше Цончо? Общински съветник в ОС Варна и кмет на район...някой си... Да не би да крадат само в парламента бе овчар??? Докато бил в местната власт добре се справил ,та го наградили да стане депутат...И тоя лизач на подметките на Костовите бандити е председател на комисията по туризъм в НС,а докъде я докара туризма??? Златните са пшусти,Варна разкопана....на летището само бичат карти.
2
0
Cтамат (преди 9 месеца)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Всичко е чисто, a?! По времето на Симеончо шеф на държавното Златни пясъци е тъщата на Цончо. Златни пясъци продава на балдъзата на Цончо и нейна приятелка тризонет. Сестрата на жената на Цончо откупва дела на приятелката си в тризонета. Балдъзата на Цончо прехвърля на жената на Цончо половин тризонет. Продават го и си делят по 200 000 лева. Жената на Цончо дава парите на сина на Цончо, той си купува апартамент и го прехвърля на Цончо и на дъщерята на тъщата на Цончо, която тъща е била шеф на Златни пясъци при Симеончо.
4
1
Голям праз (преди 9 месеца)
Рейтинг: 34867 | Одобрение: 5782
Първо: Няма политик, който да не лъже!!! Второ: Какво и на кого сте направили добро, освен на сина си?!?!?!?!?!? Трето: За повече прах или пясък, който да хвърляш в очите на другите, отиди в Сахара, там количеството е неизчерпаемо!!!
3
1
gospodin (преди 9 месеца)
Рейтинг: 3364 | Одобрение: -1
не мисля ,че апартамент на златните струва само 80000 евро (дори и 2020 да е било, той апартамент във кайсиева градина или в младост се продава за повече пари...), може толкова да е декларирал, а да получил под масата още толкова... и защо драпа против еврото, а си дърви влога в такова?
4
6
Радостин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 128245 | Одобрение: 4665
Крал си пари , хич не се усуквай.
Всеки да си получи заслуженото !

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама