Цветан Цветанов: Правителството ще е с живот не повече от две години

11.12.2021 / 18:34 10

снимка Булфото

Правителството ще е с живот не повече от две години.  Това мнение сподели пред НоваНюз председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Той каза, че ще се смята за успех, ако четворната коалиция „успее да изкара” до местните избори. 

„До момента виждаме само едни добри намерения. Оттук нататък трябва да се носи отговорност. Разпад ще предизвикат противоречията, които ще възникнат. Знаем, че да се направят реформи, трябва да знаем какви са секторните политики. Никой не е видял още официално качена програмата за тях, не се знае и какъв ще бъде бюджетът, който трябва да бъде приет от сегашния кабинет”, заяви Цветанов и припомни, че до момента се правели прогнози за увеличаване на дълга.  Това, според него, означава, че страната може да влезе в дългова спирала, предаде "Стандрат".

„Имаме четворна коалиция, което означава, че всеки ще иска неговия ресор да бъде обезпечен финансово. Когато това не се случи, това означава, че ще имаме предпоставка за конфликти и неизпълнение на добрите намерения”, добави политикът.

Според него от кандидатите за министри в свои води ще се чувстват Стефан Янев, който има дългогодишен опит в министерство на отбраната, и Николай Денков, който е запазил баланс в образованието. Цветанов е на мнение, че именно те ще успеят да се справят с предизвикателствата, които има в техните министерства.

„Бойко Рашков досега беше служебен министър и се ползва с подкрепата на Кирил Петков, защото е негова номинация. Мога да кажа, че Рашков може да бъде полезен за сегашния кабинет, защото би могъл, с това, което прави, да ограничи възможността някой да се заиграе с определени схеми и далавери. Мисля, че присъствието му в кабинета може да бъде като една превантивна функция, която ще изпълнява спрямо всички останали министри в кабинета”, коментира още Цветан Цветанов.

Той е на мнение, че ако разкритията на Рашков за АМ „Хемус” бъдат „облечени” в необходимите доказателства, то всеки министър ще знае, че и него може да го последва същото, което би могло да се случи сега.

„Аз мога да кажа, че в първия управленски мандат, в който участвах, нямаше нито сериозни корупционни схеми, нито имаше последствия от управлението. Когато се проведоха предсрочните парламентарни избори през 2013 г. всички възприемаха ГЕРБ като жертва на всички задкулисни спекулации, които бяха направени, и на начина, по който беше опорочен изборният процес от Мая Манолова. Сега ситуацията е доста по-различна”, добави Цветанов.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Радостин (преди 2 години)
Рейтинг: 128662 | Одобрение: 4732
Цецо, я си кажи в колко далаверки двамцата с Борисов сте замесени ? И колко окрадохте и рекетирахте ? Рашков и до тебе ще стигне.
Всеки да си получи заслуженото !
0
4
Марио (преди 2 години)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
За съжаление Цецооу ще излезе прав.Ангелче
8
3
kris (преди 2 години)
Рейтинг: 339995 | Одобрение: 54580
И под кой ръб на осмоъгълния му кифоч се роди тази "гениална" мисъл....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
142006 (преди 2 години)
Рейтинг: 6856 | Одобрение: -124
О ЦЕЦО ТИ ЖИВ ЛИ СИ.ПРОДЪЛЖАВАШ ДА МИСЛИШ КАТО ПОЛИЦАЙ.ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ С БОРИСОВ ДА СЕ ЦЕЛУНЕТЕ ПАК.
2
0
MrBean (преди 2 години)
Рейтинг: 134722 | Одобрение: -1923
Я кълбо напред бе спортисче.
0
6
СИК2 (преди 2 години)
Рейтинг: 241 | Одобрение: -2374
стаматчо, може да са мръсни, ама са далавери - демек - влезли са пари в Организацията
3
0
Чичкото (преди 2 години)
Рейтинг: 81735 | Одобрение: -4765
Цецо За какъв дявол ти беше нужно да създаваш партия от 100 души Къде завърши тази наука за пригнозите Ти беше зает да крадеш и да помагаш и на ББ ДАВЪРШИ СЪЩОТО И ТО НА ЕДРО
Истината преди всичко
7
3
Cтамат (преди 2 години)
Рейтинг: 9972 | Одобрение: 3157
Цветанов и простата Тиква са едно и също нещо. Много мръсни далавери имат и двамата.
0
11
СИК2 (преди 2 години)
Рейтинг: 241 | Одобрение: -2374
няма да имат 2 години...много слухтят и трябва да се ликвидарат веднага
6
3
ас (преди 2 години)
Рейтинг: 148952 | Одобрение: 23452
цецо спокойно Бойко Рашков ще стигне и до тебе.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама