Цветанов: До края на март ще сме готови с евролистата на ГЕРБ

11.02.2019 / 22:12 19

Трафик Нюз

Амбицията ни е да спечелим осем мандата, обяви заместникът на Борисов

"Докато в БСП има сблъсък на лобита по темата кой ще е водач за листата за европейските избори, при ГЕРБ има много достойни кандидати, които могат да оглавят листата. Все още не сме обсъждали състава на листата, защото не са приключили номинационните събрания по места. При ГЕРБ този процес е демократичен. Очаквам около края на март да сме готови с всички имена". Това заяви в Шумен председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Според него амбицията на ГЕРБ е да има минимум шест евродепутати в следващия Европейски парламент, като дори ще насочи усилията си да вкара още един свой представител в ЕП и така общият им брой да стане седем.

"По време на кампанията искаме да покажем, че през всичките години ГЕРБ е имала изключително силна връзка с ЕС и институциите му, като доказателство за това е фактът, че при управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски средства.

Това ни даваше възможност да се възползваме от европейската солидарност и да променяме облика на населените места в България", е отбелязал Цветанов. Той е обяснил, че в момента България е в топ 5 в ЕС по очакван ръст на икономиката и е направил съпоставка с икономическото състояние на страна при управлението на БСП и кабинета "Орешарски".

"Оттогава събираемостта в приходните агенции се е увеличила с 50 процента, което в парично изражение е 14 млрд. лв. повече пари в бюджета. БВП се е увеличил с 36 на сто, а от 11,5 процента безработица през 2014 г. - днес е около 5 на сто и дори очакваме да падне", е сравнил Цветан Цветанов.

По думите му именно това икономическо развитие изисква от държавата да произвежда повече квалифицирани кадри, за да отговори на нуждите на пазара на труда. "Неслучайно основният приоритет на това правителство е именно образованието", казва още Цветанов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Yann (преди 5 месеца)
Рейтинг: 30721 | Одобрение: 12621
Колко време ви трябва да ги наредите тия калинки в тая тъпа листа? Каква енциклопедична личност е тоя цвинокио бе? От всичко разбира - самальоти, разузнаване, листи... Ама най-много разбира от промяна на изборни резултати и от далавери. Кажи защо гръмнаха дясната ти ръка - Петър Христов? И защо веднага след това опростихте едно 60млн. на от гел - Домусчиев?
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
4
1
Ястреб османлията (преди 5 месеца)
Рейтинг: 428 | Одобрение: -437
ПРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТТ!
пръц пръц пръц

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама