Цветанов обяви, че протестиращите са накарани от БСП да излязат на улиците

13.11.2018 / 09:02 20

Цветан Цветанов обяви, че БСП и партии извън парламента стоят зад протестите в страната.


"Протестите са демократичен способ за изразяване на недоволство. Наблюдаваме процеса, но не се отклоняваме от управленската си програма. Нека да видим кои са тези, които призовават за оставката - опозицията и координираните действия с президента Радев. Това са факторите, които най-много провокират и нагнетяват напрежението. Относно хората от улицата - не бих сложил всички под общ знаменател. Знам какви са препоръките на БСП към техните структури - пълна мобилизация за 11-ти. Да не излизат кметове, знакови лица, а просто да организират хората, които да излязат и да застанат и да запречат кръстовищата в пътната артерия в страната. Много е важно да се знае, че когато ползваш този подход, трябва да направиш равносметка на това, което вече е направено. Разбира се, че има и грешки, които се допускат, но ако съпоставим исканията на хората, виждаме, че днес нещата са доста по-различни отколкото преди", каза Цветанов.

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Той показа таблица, сравняваща цените на горивата и минималната работна заплата през 2013 г. и сега. "Високите цени на горивата зависят ли от българското правителство? Ето фактите - 2,58 лв. е цената на литър гориво през 2013-а, а сега е 2,26. Минималната заплата тогава е 310 лв, а сега е 510 лева. Цената на горивото не може да е претенция към правителството, защото то няма отношение към тези пазарни принципи, които има в целия свят", коментира бившият вътрешен министър.

"БСП категорично стои зад тези протести. Има действия и на други политически формации, които са извън парламента, които също желаят да има оставка и да има предсрочни избори. Има една немалка част от хората, които се самоорганизират. Но тук има и една немалка организация, защото на срещата на Корнелия Нинова и БСП с техните кметове, те са имали послание: 11-ти идва - да ги изметем, можем да предизвикаме избори, така ще ни е по-добър резултат на европейските избори", обясни Цветанов."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
20
2
стефан (преди 1 годинa)
Рейтинг: 3382 | Одобрение: 1417
Цена на сирене 2011 - Краве сирене Сребърна, килограм – цена 3,89 лв.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама