Цветанов за Нинова: Когато фактите за превозвачите говорят, трябва да замълчиш

16.05.2018 / 19:02 5

От всички европейски лидери има голямо признание за това, че България заложи като приоритет Западните Балкани. В момента всички европейски лидери подчертават, че този приоритет има невероятен успех и се превръщаме в лидер в региона. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, пише Блиц.Македонската страна и македонският народ много позитивно приеха направеното от българската страна за договора за добросъседство. Убеден съм, че това, което се залага като приоритет, ще даде допълнителен тласък за допълнителните стъпки, които трябва да се извървят, за да се очаква пълноправно членство на страните от Западните Балкани към 2024 г., заяви Цветанов. По време на председателството се води дебатът за кохезионната политика.

След Брекзит се очертава дефицит, който трябва да бъде запълнен под една с или друга форма. От няколко държави, включително и България, се предлага да се увеличат вноските и в следващия програмен период да се отделят повече средства за области като миграцията, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. По време на българското председателство бяха приети и нови процедурни правила за дейността на Европол, уточни той. Цветанов отрече обвиненията, отправени на вчерашната пресконференция на БСП, че правителството е проспало една година да защити интересите на българските превозвачи.

Темата за превозвачите се поставя от българския бизнес от месец май 2017 г. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков е един активните участници в работната група по темата. Първите му срещи са отпреди 10-11 месеца, а БСП влязоха в темата преди десетина дни. Когато фактите говорят, независимо лидер на коя политическа сила си, трябва да замълчиш. Забравиха ли срещите на премиера с евродепутатите и с превозвачите.

Дори Манфред Вебер каза, че в Брюксел левицата говори едно, а прави друго, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Агресивността от страна на БСП да дискредитират премиера и мнозинството е тяхно поведение. За тях най-важното е да има някакъв сблъсък. Не искаме да участваме в този сценарий. Днес дори лидерът на ПЕС Сергей Станишев отчете успехите на българското председателство. България вече е център на европейската политика, каза още Цветан Цветанов.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
анести (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Единствено Беата Шидло се противопостави на микрон, а ся нашите съ праят на умни. Те умните не са учили в училище за бавно развиващи се.
3
1
колю (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
незнам кок хорта пазговарят със семейството ти  или се крият от хората и живеете в къща с огромена стена  педал разбрали / 
8
1
пътев (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
цеце бог те наблюдава / телиграмка ше ти пусне
7
1
ТИ ДА ВИДИШ (преди 8 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЦВЪЦКО БЕ,ТОВА ДОЛУ ПО КОЕТО СЕ БИЕШ НЕ СА ГЪРДИТЕ ТИ ,А Е ДУПЕТО ТИ ПРОДАЖНОТО..СЕГА САМО РЕФРЕНА Е ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ИНТЕГРАЦИЯТА ..А ТОВА НАРОД -ВЪЛЦИ ГО ЯЛИ..ПРАВА Е НИНОВА ,ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА МИКРОН,БАБА ТИ И ОНЯ ЛУДИЯ ..ТО ОТТАМ ВИ ИДВАТ ПАРИТЕ...Изплезване:devil::alien:
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Поради което не трябва да се обръща внимание на истериите и Усмивка
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама