Така се прави: Над 200 души се включиха в благотворителната акция на фитнесинструктора Вальо (снимки)

14.03.2015 / 13:23 18

Александър Дечев

Днес е един от тези дни, които ни правят оптимисти за това, че сърцата ни са големи и можем да бъдем добри. Повече от 200 души, голяма част от които млади хора, се присъединиха тази сутрин към благотворителната кауза на фитнес инструктора Валентин Димитров, който за втора поредна година ще тренира всички желаещи напълно безплатно на паметника на българо-съветската дружба на "Почивка" във Варна.

Той призова всеки, който е решил да дойде на първото занимание, да носи със себе си по нещо - храни, лакомства, хигиенни и превързочни материали от първа необходимост, които да се дарят на два дома за деца, лишени от родителски грижи. Първият е  "Другарче", където са 15 деца, а другото място е Социален учебен професионален център "Анастасия д-р Железкова", където се обучават 77 младежи и девойки с интелектуален дефицит, сираци и полусираци от различни етнически групи, лица с физически увреждания.

Така днес под паметника се събраха стотици торби и кашони, пълни с лакомства и продукти от първа необходимост. Имаше десетки хора, които поради различни ангажименти, не останаха за тренировката, но минаха специално, за да оставят по нещо от сърце за малчуганите. Над 100 останаха и се включиха във физическите занимания, ръководени с изключителен ентусиазъм от Валентин Димитров и неговият помощник Димо Босев.

"Продуктите ще стигнат за месец-два, но идеята ми беше освен да помогнем на хората в нужда, чрез нашия акт да дадем заразителен пример и на други хора. Щастлив съм, че толкова много хора се отзоваха. Явно хората са добри и трябва по-често да се предприемат такива инициативи. Благодаря и на вас медиите, които бяха с екипите си на място и отразиха събитието. Дано не е за първи и последен път, а всеки месец се събираме и помагаме кой с каквото може", каза Вальо.

След събирането на продуктите и кратка благодарствена реч всички присъстващи бяха поздравени с българска народна музика, в изпълнение на виртуозния кларинетист Денислав Чернев и негови приятели музиканти.

Тренировките ще се провеждат по два пъти седмично, а повече информация за дните и часовете им можете да получите и в групагта във фейсбук: "Групата на Вальо & Димо".

Припомняме, че през миналата година ентусиастът започна с едва двама души, но впоследстие групата набъбна до 123-ма. Тренировките бяха по две на седмица в продължение на 7-8 месеца и всяка от тях бе поссетена от между 50-60 души. За края на миналия сезон групата се събра, за да почисти боклуците на и около територията на паметника на българо-съветстката дружба.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
renka (преди 9 години)
Рейтинг: 89 | Одобрение: 24
браво дано и за велик ден да се организираме
3
3
varna (преди 9 години)
Рейтинг: 12264 | Одобрение: 2919
ок
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber
4
1
corector (преди 9 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Поздравления за инициативата и дано наистина предизвика и събуди ентусиазма и на други за да можем да имаме повече поводи за гордост от такива достойни българи като тези млади хора!
9
2
varna (преди 9 години)
Рейтинг: 12264 | Одобрение: 2919
Явно хората са добри и трябва по-често да се предприемат такива инициативи.
https://www.youtube.com/channel/UCcNbP1ZRiwsNeeSIBij7-bA?view_as=subscriber
20
4
Добър (преди 9 години)
Рейтинг: 13200 | Одобрение: 8920
Валентин е номер 1.
33
6
RADI (преди 9 години)
Рейтинг: 2502 | Одобрение: 1522
Браво на това момче, всички неправителствени организации трябва да вземат пример от него.
3
1
Мистър Бийн (преди 9 години)
Рейтинг: 725 | Одобрение: 395
И аз бях там хихихи
8
1
Лео (преди 9 години)
Рейтинг: 1656 | Одобрение: 501
Такива хора крепят надеждата.
6
1
filmibg (преди 9 години)
Рейтинг: 36 | Одобрение: 21
Браво пичове! ЕВАЛА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама