Така се прави: Варненец сам освети път без маркировка от Аксаковска панорама до Суворово и няколко села (видео)

27.01.2015 / 13:54 4

Александър Дечев

Варненец направи своеобразен коледен подарък на жителите на няколко села в близост до морската столица.

36-годишният Валентин Георгиев се зае с нелеката задача да осигури ориентир на немаркиран път, който е с дължина от над 15 километра, за тъмната част от денонощието.

Мъжът от известно време живее със съпругата си и трите им деца в село Левски. Той обаче работи във Варна и всяка сутрин и вечер пропътува 25-километровото разстояние до града.

В частта от Аксаковска панорама до Суворово липсва всякаква маркировка и вечер, особено в мъгливо време, няма абсолютно никакъв ориентир на пътя. Освен това настилката е в ужасно състояние.

Преди малко повече от месец Георгиев решава да направи алтернативна маркировка, която да помага на шофьорите.

Затова взел светлоотразително фолио и тръгнал с автомобила си по въпросния път, минаващ през селата Калиманци, Изгрев, Левски и стигащ до Суворово.

„Хванах се да лепя от фолиото, което се ползва на кораби, през две-три дървета. Така за няколко часа успях да мина целия път и да направя ориентир, който да помага на шофьорите. Оказа се, че има ефект, особено в мъгливо време, когато не се вижда нищо от пътя“, сподели пред Petel.bg идейният варненец.

Преди да се захване с тази инициатива той „тормози“ две години агенция „Пътна инфраструктура“ да обърне внимание на въпросния път. „Много пъти се обръщах към тях да направят маркировка и да орежат стърчащите клони. Пътят се е свил с поне 1 метър заради непочистена растителност.

От агенция „Пътна инфраструктура“ казаха няколко пъти, че ще го включат в графика им, но това не се е случило досега.

Отговарят, че нямали пари и за маркировката, и за орязването на дърветата. Дупките също не оправят от поне година и половина.

Маркировка на пътя пък не е правена поне от 20 години.

Има пусната молба от кметовете на Калиманци, Изгрев и Левски. Доколкото разбрах отговорът е, че не са заложени в графика”, оплаква се Валентин Георгиев.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
2
zakluch (преди 7 години)
Рейтинг: 31114 | Одобрение: 5604
евала пич! БРАВО!
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама