Такъв безпрецедентен обир в България досега не е имало

13.02.2018 / 13:13 4

Безпрецедентна кражба на 21 машини за копаене на биткойни се е разиграла в България в събота вечер. Джаджите са на рекордната стойност от 210 бона, разкрива "Телеграф", като се позовава на криминалисти. Обирът е станал в офис на фирма в Благоевград по времето, когато гардовете от СОТ, които отговарят за обекта, са прибрали диспечерката си след дневна смяна към дома й. Крадците са били минимум трима, смятат разследващите. Предполага се, че са следили офиса и охраната му известно време, тъй като подбрали момента на удара изключително прецизно, предаде Блиц.

Бандитите нахлули в обекта, който се намира в завод ЗИИУ "Стандарт" късно вечерта в събота. На място разбили катинар, показал огледът след кражбата. За около половин час успели да изнесат 21 машини, за копаене на биткойни, да ги натоварят най-вероятно в микробус и да изчезнат. Охранителната фирма пък нямала нощен диспечер, който подава сигналите от СОТ, а тази работа извършвали самите гардове в патрулите. Точно в момента на престъплението една от колите, отговарящи за района на завода, прибрала диспечерката след дневната смяна към дома й, споделиха униформени.  

Стойността на всяка от свитите машини е около 10 000 лева. Така общата им цена възлиза на рекордните 210 бона. Ченгетата предполагат, че има изтичане на вътрешна информация от фирмата притежател, тъй като били забелязани доста странни обстоятелства в целия удар. "Собствениците на фирмата са трима. Тепърва ще се уточнява дали имат неуредени финансови отношения помежду си и дали законно са притежавали и използвали машините, които в момента са тотален хит на бизнес пазара", споделиха криминалисти.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Medellin (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А ти пък от къде намери формула и даже изчисли вероятност? Дори намери време да анализираш и обърнеш внимание на видеокартите и КПД-то им. Ако имаш 21 карти и копаеш с тях. Тока няма да ти е проблем Усмивка В случай че, си опрял до разхода на картите за ток, значи нещо не правиш както трябва.
1
1
Бай Уй (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да ги разследват и дали не са крадяли ток, че ако машините им за копаене са на базата на видеокарти (най-малко КПД от всички), вероятността за нелегално свързване към мрежата е огромна.
1
0
Medellin (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
За това не трупайте изкопаното. Ана 0,1 в уолета.
1
0
Хах (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Балъккойници колкот щеш!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама