Таксиметрови шофьори във Варна излизат на протест за по-високи цени за километър пробег

07.11.2018 / 12:07 11

Таксиметрови шофьори във Варна излизат днес в 15 часа на втори протест с искане за по-високи дневни и нощни тарифи за километър пробег.

Това съобщи председателят на Независимия синдикат „Авто – 94“ Димчо Иванов, цитиран от ИА Фокус.

Колите ще се съберат на паркинга срещу Дом „Младост“, след което водачите ще вземат решение как ще протече протестът. 

По думите на Димчо Иванов, шофьорите ще настояват петте големи фирми в града да вдигнат едновременно минималната цена за километър на 1 лев през деня и на 1.20 лева през нощта. В момента, максималната и минималната цена, регламентирани с общинска наредба, са в размер на 75 стотинки и 2 лева.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
az (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Протест срещу кого бе, ваш'та мама ,алчна? Няма таксита, щото ги мързи...мой приятел кара към ''триумф'' и за 4 часа през деня си слага петдесетун, в джоба, чисто, а лятото ги ''уби'' с под 150 за 6-7 часа не се е прибирал.
3
1
sss (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 Нямам наблюдение,че има недостиг на таксита във Варна.По пиаците е пълно,друг е въпроса,до къде и дали изобщо ще те закара. Както обикновено обаче,те искат с един курс да приключи деня.Макар,че и това е възможно след 16:30 посока кварталите.
1
3
Miro (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Жалки коментари, типично за България. Тук всеки иска да ползва нечии услуги и да не заплати. 
3
0
Пепа (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да ги дигнат и на 5 лева-никой няма да ги ползва
2
0
Герге ле (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аз пък предлагам цената на услугата да зависи от горивото, което зареждат!  Метан - 40/60 стинки дневна/нощна, до 75/100 стинки за автомобили на нафта! Болшинството карат на метан и пропан-бутан, но ни смятат за балами, само че е време да им пляснем ху я о челото!
7
1
шишо бакшишо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какви цени, какво вдигане, какви ,,5 лева,,? От около година е живо приключение да хванеш такси във Варна. Не желаят да работят и това си е. Сега ще искат с едно излизане за през деня за 2-3 часа да си вземат тяхното и да се прибират. Не знам само защо е този призив да се вдигат цените на км.??? Ами който иска да ги вдига, да видим на пазарен принцип кой ще остане? Те просто искат да се вдигнат цените от всички таксиметрово фирми, за да нямаш избор..., а това вече са курвенски изпълнения...типични за цялата им гилдия.
8
1
ksh (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"...шофьорите ще настояват петте големи фирми в града да вдигнат едновременно минималната цена за километър..." Това е призив за картел !
5
1
... (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Аман и от тия...
2
7
лошо няма (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Всеки иска да работи по малко ,а да получава повече.Предлагането според търсенето.И при таксиметровите шофьори е така.В тия задръствания човек трябва да е луд да ползва такси.И въпреки всичко таксита няма.Или ако има са недостатъчни за град ,като Варна.Лично аз подкрепям техните искания,ако са основателни.
9
1
Wing (преди 2 месеца)
Рейтинг: 1754 | Одобрение: 544
Кой ги е спрял да си дигнат цените? Нямат ограничение на маскималната цена. Да дигат колко искат, работата им ще спада докато имат конкуренция която предлага същата услуга за по-малко пари Усмивка 
8
2
СИСИ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТЕ КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТ-НИКОЙ ЛИ ДА НЕ СЕ ВОЗИ? СЕГА МАЛКА ЛИ Е ТАКСАТА И КАК СИ МЪРДАТ АПАРАТИТЕ,ЧЕ ВСЕ Е ПОВЕЧЕ СУМАТА ЗА ЕДНО И СЪЩО РАЗСТОЯНИЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ФИРМИ!А ДА НЕ ГОВОРИМ КАК БЕЗПАРДОННО И НАПАДАТЕЛНО СЕ ДЪРЖАТ НЯКОИ ОТ ТЯХ!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама