Танкове и бойни машини окупират пътищата ни, спазвайте мерките за безопасност

29.05.2019 / 11:23 3

Снимка: Булфото

Бойна техника превзема пътищата ни за повече от месец. Причината е, че от 28 май до 3 юли през територията на нашата страна ще преминават войски и военни машини, които ще участват в ученията "Saber Guardian - 2019", "Шабла - 2019", "Strike Back - 2019" и "Swift Response -2019". Военните колони ще пресекат страната от гръцката до румънската граница.

За предислокацията на участващите формирования ще се използва републиканската пътна и железопътна инфраструктура, предупредиха от министерството на отбраната.

Преминаващите колони с камиони, танкове, БТР, бойни машини и артилерия ще използват полигоните в Николово и Ново село. По време на придвижването ще се ползват и места за почивка и презареждане.

Организацията за изпълнение на задълженията по поддръжка от страната-домакин за осигуряване на придвижванията на чуждестранни и съюзнически войски на територията на България ще се изпълнява от националната структура за ръководство и контрол, обясняват от министерството на отбраната.

Основният маршрут за придвижване през територията на България е ГКПП Капитан Петко Войвода - ГКПП Русе и обратно. От Министерството на отбраната се обръщат към гражданите с молба да спазват мерките за безопасност на органите на "Военна полиция", които ще ескортират колоните."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 4580 | Одобрение: 1890
Роботрон колкото имат винетки селскостопанските машини, а правят задръствания по републиканската пътна мрежа!
Да бъдеш или да не бъдеш, това е въпросът!
9
6
robotron2000 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
а винетка ще имат ли тея танкове  :woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама