Тъпчат бананите със смъртоносен пестицид! Вижте тези кадри и повече няма да си купите никога! (потресаващо видео)

23.02.2015 / 13:11 13

Правителствата на страните от Централна и Южна Америка позволяват, без да им мигне окото, продукцията от банани да бъде третирана със смъртоносен пестицид – дибромохлоропропан (ДБХП), пише kulinar.bg.

Този опасен пестицид е забранен със закон в САЩ. Но това не спира основните износители на банани от Юга да заливат света с отровената си продукция.

От въздействащия клип в края на статията, ще видите, че работниците в тези ферми страдат сериозно от употребата на въпросния пестицид, пише "Пик".

Известно е, че причинява вродени дефекти, рак, кожни проблеми, уврежда дихателните пътища, кожата, причинява замаяност, световъртеж, объркване и смърт.

Хората, след като биват отровени с пестицида, губят своята работоспособност и спират да могат да се грижат за семействата си. Работниците изказали острото си недоволство чрез протести и зов за помощ от правителството. 

До момента няма информация смъртоносната практика да е прекратена и забранена. Единственият начин да се спре тази порочна практика е да спре изкупуването на тези банани. 

А изходът е в избора на органични банани. Не целим да пропагандираме някаква практика или да защитаваме нечий интереси. Просто и ясно, не е редно отглеждането на даден продукт да води до смъртта на човешки същества.

Вижте и клипа, за който вече стана дума, и направете своя избор.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
karikatura (преди 5 години)
Рейтинг: 449 | Одобрение: 144
То вече нищо да не яде човек. Ако не си го е произвел сам , по добре да не го консумира. Какво ли остана вече здравословно ???
Рисувам карикатура по снимка За повече информация
1
1
Уйо (преди 5 години)
Рейтинг: 37047 | Одобрение: 7962
Големия кур го лапат работниците бачкащи в плантациите. Ние само плющим бананите, расли в почва обработена с тези пестициди.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама