Търсите жилище във Варна? Експерти съветват: Сега е моментът за покупка!

28.06.2017 / 07:01 0

Търсите да закупите жилище във Варна и не знаете кога е най-подходящия момент за голямата инвестиция?  Ето какво посъветваха експерти-брокери:


Кога е най-подходящия момент за покупка на жилищен имот във Варна?
„Много хора си мислят, че като изчакват ще дойде по-добър момент за покупка на апартамент, но това довежда до ситуация, в която това, което желаят вече го няма или е поскъпнало. В момента пазарът на недвижимите имоти е най-благоприятен, тъй като банките са с намалени лихвени проценти на потребителските и  ипотечните кредити , както и нулевите депозити.  Така че спокойно можем да твърдим,  че днес парите са по-достъпни от вчера. Раздвижването на трудовия пазар дава допълнително спокойствие и сигурност у бъдещите купувачи. Както знаем във Варна отвориха врати много чуждестранни фирми като кол-центрове, IT компании, и др. които набират млад персонал и заплащането им е  над средното ниво за града. Това прави хората до някаква степен по-спокойни при покупката на имот.  Стига се, обаче до един момент, когато търсенето е много повече от предлагането. Това означава, че за един имот има 10-има купувачи, което от своя страна  вдига и цената на жилищета или често изисква от купувачите да действат бързо. Моя съвет е, когато клиентът види имот, такъв какъвто си го е представял и желал е да не чака, защото моята практика показва, че дори и 1 час забавяне може да го раздели с мечтаното жилище“, заяви пред „Петел“ Тодор Пастармаджиев, мениджър на брокерска фирма Lions Group.

Компанията  Lions Group e на пазара от 2013 година и се развива с изключително бързи темпове. Концентрирана в продажбата на градски имоти в рамките на 4 година фирмата вече е в топ 10 на брокерските компании,като умело се съревновава с фирми от 25 години на пазара. Целта на Lions Group през бъдещата 2018г. е  успешно да влезе в топ 5  и да се утвърди като един от лидерите на местно ниво във Варна. 


Какво бихте посъветвали желаещите да закупят жилище? Как могат да го направят най-изгодно?

Ние от Lions Group съветваме нашите клиенти да не се страхуват от покупка в най-ранен етап от строителството. Първо, тогава цената на квадрата е най-ниска и второ и по съществено предимство е  в това сам да проектираш апартамента точно такъв какъвто си го сънувал. Ние разбираме притеснението на купувачите и то не е неоснователно познавайки историята преди кризата и по време на самата криза. Важно е  да се доверят на надежден и доказано коректен брокер, който от своя страна ще провери произхода и стабилността на фирмата строител, начина по който се строи сградата и също така на инвеститора и това дали той разполага със собствен капитал, разчита на продажби от настоящия си обект или строи със заемни средства.    

А кой район бихте препоръчали за закупуване на имот във Варна?

Зависи каква е целта на покупката. В България хората, които биха инвестирали парите си в бизнес все още са по-малко от тези които инвестират в имоти с цел отдаване под наем а, ако целта на купувача е именно такава, бих препоръчал централните райони, както и места до висши учебни заведения.  Ако, обаче покупката е с цел семейно жилище, съветвам моите клиенти да изберат, район, който ще им даде всички удобства за едно семейство - такива доста често се оказват квартали в периферията от първоначално плануваните от тях защото там е по-спокойно, по-просторно, има повече зелени площи, уредено е за малки деца, самите жилища са по-евтини и т.н.  Все пак това е напълно индивидуално решение, но в крайна сметка покупката на жилище в който и да е район няма да се окаже грешка стига да носи удоволетворява потребностите на нашите клиенти, все пак Варна се развива с пълна сила и винаги ще си остане в топ 3 на най-големите градове. За сравнение, един четиристаен луксозен апартамент в по-малките градове, който е в центъра струва двойно по-малко от един двустаен в крайните квартали на Варна, така че инвестиция в имот тук винаги е печеливша в дългосрочен план.


С какво вашата фирма е по-добра от останалите на пазара?

На пазара на недвижимите имоти има над 200 фирми само във Варна. Това, че само за 4 години, ние влязохме в топ 10, означава, че се развиваме в правилната посока и с правилната политика. Това, което ни доведе до там е много усилена работа, желание за достигане на качествени резултати и постоянство. Това, към което се стремим ние е нашият клиент да остане доволен, колкото и тривиално да звучи, целта ни не е да сключим сделка на всяка цена. Нашето мото е „Вашият дом е наша отговорност“ и ние действително вярваме в това. Предимство при нас е, че след подписването на договора ние продължаваме да поддържаме връзка с клиента и се занимаваме с административната част като документация, банкови извлечения, и всички неприятни моменти около закупуването на имот до получаване на ключа от нашия клиент.  Така нашите клиенти са облекчени от трудностите, чакането и нервите, които съпътстват такава инвестиция. За нас е важно, когато сключим сделката те да знаят, че нямат други задължения, освен да влязат в мечтаното си жилище. 


Ако се двоумите и търсите сигурен помощник за Вашата покупка – Lions Group с радост ще Ви помогне! 

www.lionsgroup.bg

Адрес: гр.Варна, бул.Владислав Варненчик №2  офис 1 
Тел: 052 80 14 13 
Работно време:  от  09:00 до 17:00 

 

*Платена публикация

 Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама