Търсят се преброители на бездомните кучета във Варна

10.01.2022 / 09:42 10

Снимка Пиксабей

Сериозен проблем се опитват да разрешат управляващите във Варна. 

Липса на подходящи кандидати за преброители бави процеса по преброяване на бездомните кучете във Варна. Това стана ясно в отговор на запитване на Moreto.net към общинската администрация за броя на безстопанствените кучета в града.

По думите на Тодор Иванов, зам.-кмет на Община Варна, преброяването на бездомните животни трябва да се извърши съгласно нормативните разпоредби. В групата от преброители могат да участват лица представители на общината и организации за защита на животните или други юридически или физически лица с опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина, като се спазват принципите за липса на конфликт на интереси.

Според Иванов обаче, въпреки положените усилия от администрацията единствените лица, които са готови да се включат в преброяването са представители на общината. От НПО за защита на животните, както и от ветеринарни медици, или хора, занимаващи се със статистика не са постъпвали предложения за излъчване на преброители.

Според Тодор Иванов общината е предприела всички възможни мерки да формира групата за преброяване и в следващият определен от наредбата период планира да го реализира.

За справянето с проблема от общинската администрация във Варна са потърсили съдействие за прилагане на полезни практики и от други общини, имащи опит в преброяването.

Преброяването на безстопанствените кучета се извършва в периода март - юни или септември - ноември, посочи още Иванов и призова всички заинтересувани страни да се включат в усилията на община Варна за осъществяване на преброяването.

Припомняме, към момента 48 кучета, настанени в общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар, спешно търсят осиновители.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Радостин (преди 1 седмица)
Рейтинг: 28404 | Одобрение: 2694
Всичко във Варна е ,,толкова красиво и подредено", че остана да преброим и уличните кучета и да я втасаме. Ало, общинарите , я с нещо по-полезно се заемете !
Нека има справедливост !
2
1
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 48844 | Одобрение: -7406
Вапсаната траверса сяда на яйце, без да го чупиУхилен
2
2
Tито (преди 2 седмици)
Рейтинг: 22854 | Одобрение: 3314
Ама не ми разказвай живота си, ни най-малко ме интересува. С Уйчо си ги споделяйте тия работи.
3
5
ПраБългарин (преди 2 седмици)
Рейтинг: 38641 | Одобрение: -23319
Гледал съм предимно ловни кучета, от 10 годишен съм започнал да ходя с баща ми на лов, дори ми беше взел Иж 18, да не ми тежи много. Смея да твърдя, че кучетата са по умни от някой хора във форума и заслужават повече грижи, от някой човекоподобни.
3
2
ПЕКАРЯ (преди 2 седмици)
Рейтинг: 1702 | Одобрение: -748
За тази цел, най подходящ е червеният помияр   " Ас ". Няма значевие, че не знае къде се поставя точка или запетайка, важното е че се е научил да брои до десет.
3
2
Tито (преди 2 седмици)
Рейтинг: 22854 | Одобрение: 3314
''Скиора'' и кучкар станаУхилен Дай на Дръгела, да му пази бидона със зелето, че бабата е с деменция и пикае вътре
2
3
ПраБългарин (преди 2 седмици)
Рейтинг: 38641 | Одобрение: -23319
Някой да иска кученце, че имам 4 малки? Ваксинирани са, породата е кавказка овчарка и улична превъзходна, но пък са красиви и едри, стават за пазачи...
2
1
уйчо (преди 2 седмици)
Рейтинг: 48844 | Одобрение: -7406
Хомо дружинката от топлата вода, начело с вапсания за председател и теляка за секретар, най-добре ще се справите, щото по еврогейските стандарти сега се пита и кучето от кой пол е.
3
2
Tито (преди 2 седмици)
Рейтинг: 22854 | Одобрение: 3314
Това е точно за ПраДебила и Уйчо. Да работят в тандем, единия ще брои, а другия ще записва, че двете наведнъж им идва в повечкоУхилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама