Таско Ерменков: Цените на горивата ще станат европейски

26.10.2023 / 22:42 8

снимка: Булфото

Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген.

Енергийният експерт от БСП Таско Ерменков одобрява решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за таксата върху вноса на руски природен газ.

"Таксата не може да бъде обяснена - защо са 20 лв. за 1 мегаватчас и защо само за руския газ, а не за другите. Дискриминационна мярка, която противоречи на всякакви закони. Румен Радев се обявява като защитник на нормалността и законността в държавата. Тази такса няма да бъде събрана под никаква форма", категоричен е Ерменков в предаването "Денят ON AIR".

По думите му цялата работа е андрешковщина в държавен мащаб.

"Може да бъдем сигурни, че "Газпром" няма да се съгласи и е реално да има арбитраж от тяхна страна", смята Ерменков.

"А най-реално е, че си затворихме вратата към Шенген. Унгария сигурно ще се присъедини към тези, които няма да ни допуснат в Шенген. Скарахме се със Северна Македония по въпроса, с гърците ще се скараме, ще скочат и те, когато разберат, че това ще им се отрази на цената", обясни енергийният експерт пред Bulgaria ON AIR.

Според него управлението на "Булгаргаз" върви надолу и назад, а практически дружеството не е фалирало, но има риск от сценарий за фалиране и приватизация.

"Парламентът взе решение да задължи правителството да не признава вина и да предприеме мерки, за да ликвидира случая, за който ни обвиняваха, че ще платим 300 млн. евро и ще се случат страшни работи. Вчера излезе решение на европейския съд за отмяна на решението на ЕК, признаване на правото на БЕХ като политика, която е провеждала тогава, и запазване на държавната собственост върху "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз", посочи Ерменков.

Гостът коментира още, че се очаква тази година печалбата на "Лукойл" да бъде 1 млрд. и до края на годината около 500 млн. лв. да влязат общо като данъци в хазната. Според него опитват да дестабилизират "Лукойл" по две причини: някой друг да вземе пазарния дял или да принудят собствениците да продадат "Лукойл" на приятна за управляващите фирма.

"Ако продължим да клатим по този начин "Лукойл", тези 500 млн. лв. сигурно няма да влязат и ще се вдигнат цените на горивата в България - ще станат съизмерими с тези в ЕС. Не може да очакваме минус 73 стотинки, ако държавата се занимава с определяне на цени, а не с това да бъде регулатор", изтъкна Ерменков.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
7
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 72891 | Одобрение: -7659
Много пари минаха през ръцете ми Пра, но никога не съм ламтял за имоти! За сметка на това съм карал SL, куп джипове и Ферари! Обиколил съм света! За някои хора срещата с други култури, е повече от имотите! Усмивка
Марио Кроненберг
3
1
Серж (преди 3 месеца)
Рейтинг: 147883 | Одобрение: 28613
Крончо, времето през което си лежал по затворите, дето постоянно се хвалиш, зачита ли ти се за трудов стаж? За един прЕател питам...
5
0
Ванката (преди 3 месеца)
Рейтинг: 44004 | Одобрение: 8689
Да запитам цените на храните отдавна са минали еврогейските, ама заплатите йоще са Български!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!
5
2
ПраБългарин (преди 3 месеца)
Рейтинг: 61885 | Одобрение: -28410
През лошия комунизъм, родителите ми си бяха купили 4 декара с къща в едно село на 30км от Варна и между Галата и Боровец около 1 декар парцел, а ти уж си на запад цял живот, голям фирмаджия и накрая живееш при жена си в нейната къща... 
2
8
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 72891 | Одобрение: -7659
Какъв си ти бе, боклук? Откъде знаеш къде и как живея, нещастнико? Живея в къщата на жена ми в Испания и имам австрийска пенсия, за която съм работил, имал съм компютърна фирма и съм плащал данъци и осигуровки! А ти какво си постигнал? Гняв
Марио Кроненберг
7
3
MARK (преди 3 месеца)
Рейтинг: 1361 | Одобрение: 336
КРОНЕ СКАПАН, ПО-ГОЛЯМ БОКЛУК ОТ ТЕБЕ В САЙТА НЯМА! ЖИВЕЕШ В ИСПАНИЯ НА ГЪРБА НА СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ТАМ, А БЪЛВАШ ПРОСТОТИИ ЗА БЪЛГАРИЯ. СКРИЙ СЕ БЕ, ГОЛ ОХЛЮВ ШИБАН! ОХЛЮВ БЕЗ КЪЩА!
6
1
skokos (преди 3 месеца)
Рейтинг: 7543 | Одобрение: 1378
Проблема е да не станат над европейски. В България всичко минава през прекупвачи, никакъв проблем да се получат цени с 50% над техните.
2
10
cron1 (преди 3 месеца)
Рейтинг: 72891 | Одобрение: -7659
Кажи кога заплатите ще станат европейски, боклук? Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама