Татяна Буруджиева за новия мандат на президента: Важно е националната доктрина да се изгради

19.01.2022 / 16:39 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Честитим новия мандат на президентската двойка. Мислим, че този втори мандат поне в началото ще преодолее проблемите", коментира в предаването "Пресечна точка" по Нова тв политологът Татяна Буруджиева. 

"Докато политическите партии са като лилипути в сравнение с президентската институция като доверие, президентът ще бъде натоварен със задачи, които самите граждани ще очакват от него. Важно е националната доктрина да се изгради. 

Битката продължава, защото това е основният политически фактор - срещу кого ГЕРБ да се борят, като другите са по-слаби дори от тях.

За една сериозна съдебна реформа се гледат всички сериозни органи. Трябва да е ясна целта. Президентът би могъл да изгради такава, да е ясно каква е целта. Досегашните са съветвали и предишни управляващи. Имаше дебат дали да има специализирана прокуратура, сега пак връщаме дебата, правим си експерименти. Проблемът е, че все пак това доверие към президента е доверието, заради което се формира и правителството. Гафовете на правителството ще се отразят и на него. Нещата не излизат лесни."За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама