Тайната я знам от един познат пекар. Добавяш само 1 лъжичка, а после тестото прелива от купата пред очите ти!

18.10.2017 / 22:08 1

Представяме една проста рецепта за мини-понички . Меки, въздушни и вървят идеално със сладко, мед, пудра захар или каквото обичате. Тайната на тези великолепни печива е в добавянето на водка в тестото . Не се притеснявайте, алкохолът се изпарява при високата температура на пържене, а крайният продукт се получава изключително въздушен и след това не попива мазнина.

Бъдете нащрек: поничките стават супер бързо, почти мигновено се надигат.

Съставки:

2 яйца
3-4 с.л. захар
щипка сол
10 гр. ванилова захар
1/2 ч.л. сода
4 с.л. заквасена сметана
1 с.л. водка
2 чаши брашно

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, добавете сол, ванилова захар, сметаната и водката. Пресейте брашното със содата за хляб.
Изсипете яйчената смес в купата с брашно и омесете тесто, което не залепва за ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.
Може да пристъпите направо към оформянето, или да оставите тестото да втаса – става бързо и шупва много хубаво. Разточете тестото на тънък слой от 0,5 см.

Изрежете формички или нарежете кората с остър нож. Изпържете поничките в горещо олио до златисто кафяво. /Източник stara-bulgaria.eu



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама