Тайван търси сътрудничество със страни от Източна Европа за производство на микрочипове

25.11.2021 / 12:10 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Снимка Pixabay

Тайван обмисля сътрудничество с източноевропейските държави в областта на полупроводниците на фона на глобалния недостиг на чипове, разкри тайвански министър в четвъртък, пише RT.
„Цялата верига за доставки на полупроводници е огромна. Много държави могат да играят различни роли“, каза ръководителят на Съвета за национално развитие на Тайван Кунг Минг-син пред репортери след посещението си миналия месец в Словакия, Чехия и Литва.

Недостигът на чипове оказва голямо влияние върху европейската автомобилна индустрия. Недостигът на чипове оказва сериозно влияние върху европейската автомобилна индустрия.
Той каза, че и трите страни са изразили готовност да работят съвместно върху полупроводниковите чипове с Тайван, който държи 63% дял от световния пазар на полупроводници.

Европейската комисия през септември предложи нов законодателен акт за увеличаване на производството на чипове на фона на глобалния недостиг, който наложи забавяне в много индустрии, като производителите на автомобили са засегнати най-тежко. Така нареченият „Закон за чипове“ има за цел да засили изследванията на чипове, вътрешния производствен капацитет на полупроводници и международното сътрудничество в производството на чипове.

Кунг каза, че това е трудна задача за Европа да се справи сама.

„Така че те се надяват да си сътрудничат с Тайван“, обясни той.

Служителят отбеляза, че в момента Тайван планира да създаде работни групи с трите страни, за да разбере как точно могат да си сътрудничат за чиповете. Той също така ще дава стипендии на европейските партньори за техническо обучение в полупроводниковата индустрия.

Тайван притежава почти монопол в глобалното производство на полупроводници, като Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) представлява 54% от световния пазарен дял на чипове. Големите американски технологични компании, включително Apple и Nvidia, получават до 90% от своите полупроводници от тайвански производители. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Серж (преди 3 дни)
Рейтинг: 7604 | Одобрение: 54
[color=#111111][size=2][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"...Източна Европа може да се превърне в електроцентрала за микрочипове..."[/font][/size][/color] Абе, някой да ми обясни, че бях слаб ученик навремето...Нали електроцентралите произвеждаха електричество?...Не си спомням да са ни учили, че произвеждат микрочипове?....  

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама