Тази история ще ви трогне! Чичо Пацо пропътува километри, за да върне портфейл на притежателя му, а после...

13.10.2017 / 09:14 1

Доброто е в нас и трудно може да бъде загубено, независимо от всичко. Доказва го и тази невероятна история, която се е разиграла покрай един загубен портфейл. Всичко започва с един пост във Фейсбук, пише Блиц.

"Приятели искам да споделя това с вас защото мен много ме трогна! Загубих си портмонето в София и получих това писмо по пощата, нямам думи, оставам писмото да говори за себе си", пише интернет потребител и публикува снимка на ето това писмо: В него мъж, намерил портфейла, пише, че иска да го върне, но няма пари, нито телефон, затова изпратил писмото по пощата и определя среща на собственика на портфейла. Историята за една човешка постъпка се разпространява лавинообразно във Фейсбук и скоро всички искат да помогнат на "Чичо Пацо", трогнати от добрината му.  Междувременно мъжът, загубил портфейла си, се среща с Чичо Пацо и разказва: "Снощи се видях с човека и му купих предплатена сим карта да има връзка със него. За съжаление не успях нищо друго да измъкна от какво има нужда. Отказва всичко - храна, дрехи, подслон, не иска ! Ще продължа да се боря да може да му помогнем поне за къщата. Ще ви държа с течение и пак ще пиша и ще разкажа малко за него от това, което знам."

Постепенно се ражда идеята за създаване на Фейсбук група, в която различни потребители да дадат идеи как могат да помогнат на добрия човек:

"Здравейте всички, надявам се да станем и повече. Това, което успявам да разкрия от човека, е все още много оскъдно. Той не желае нищо материално и все още се чудя как да му помогнем за него по най добрия начин. Каза ми че търси работа като железар - заварчик, ако някой знае, познава или чуе разпита някъде, моля да пише тук или на лични да ми прати ЛС. 

От неговите думи "нямам нужда от нищо, иска ми се да мога да работя пак, аз да си купувам нещата, от които имам нужда ...." човекът е на 67 години, но е в добро физическо състояние", описва историята на Чичо Пацо мъж от групата. 
 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
1 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Човещината е жива! Докато има такива хора, светът не е изгубен. 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама