Тази неделя: 34 хиляди българи от чужбина се готвят да дойдат в София и да сменят системата на управление

14.09.2018 / 15:10 24

Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в София на 16 септември с искане за смяна на системата за управление и на правителството. В Националния пресклуб на БТА Емил Русанов – издател на вестник „Будилник“, заяви днес, че българи от страната също ще се включат, пише Vihrogon.bg.

Зад протеста стоят 34 000 души, той е под наслов „Оставка, съд и смяна на системата“,уточни той. Според него и сподвижниците му България трябва да се управлява по швейцарски модел – всички на ръководни постове в държавата да бъдат избирани пряко.

Проектът се финансира от платформа с дарения, като до момента са събрани малко над £1000 –  каза още Русанов (информация за дарителите се предоставя в интернет страницата на събитието).

Росен Миленов заяви, че с протеста се иска оставката на правителството, но не и разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от участниците в протеста. „Това правителство ще инициира референдуми“, каза той. По информация на организаторите на събитието във Фейсбук протестът ще се проведе от 12:00 до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по света“.


 
Инициаторите пишат:

„Българите от цял свят се завръщат да свалят престъпното правителство на Борисов и да потърсят сметка на всички национални предатели и управляващи мафии от 1989 г. досега. Протестът е безсрочен до оставка на правителството. Не преговаряме с престъпници! Национален и световен протест-ултиматум!

За какво се борят п рокудените в чужбина българи: 

►За смяна на системата на управление – чрез референдуми – пряка демокрация, пряко допитване на народа за всяко нещо – местни референдуми, национални референдуми.

►Електронно дистанционно гласуване на избори и референдуми на базата на блокчейн технологиите.

►Избор на личности, не на партии и търсене на лична отговорност от всяко длъжностно лице. Възможност за отзоваване на избраното лице.

►Пряк избор от народа с възможност за отзоваване на всички длъжности в държавата – Главен прокурор, Министър председател, Президент, министри, кметове, полицейски началници и др.

►Пряко гласуване от народа за разпределение на местни и национални бюджети, европейски фондове и проекти“.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
bokser (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Вместо да злорадствате дали това ще стане или си събете дърмите ако сте от провинциятаи елате тук на жълтите павета и застанете до тези,които все пак правят нещо и не хихикат като Вас.Ако сте от София с присъствието дори и като зрител бихте допринесли нещо по-добро да се случи.
4
3
БАЙ ХОЙ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С тази песен на "Щурците "  и Милена Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз не съм нихилист и никога няма да бъда. Аз не съм антихрист и никога няма да бъда. Аз съм просто човек. Аз съм просто човек! Аз не съм екстремист и никога няма да бъда. Аз не съм шовинист и никога няма да бъда. Аз не съм терорист и никога няма да бъда. Аз съм просто човек. Аз съм просто човек! Рефрен: Обичам синьото небе, обичам земята. Обичам твоето лице, обичам светлината. Обичам вашите ръце-зовящи свободата! И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек! Аз не съм бюрократ и никога няма да бъда. Аз не съм технократ и никога няма да бъда. Аз не съм тарикат и никога няма да бъда. Аз съм просто човек. Аз съм просто човек! Рефрен: Обичам синьото небе, обичам земята. Обичам твоето лице, обичам светлината. Обичам вашите ръце-зовящи свободата! И мразя всеки, който ми пречи да бъда Човек! Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек! Аз не съм бюрократ, аз не съм технократ, аз не съм тарикат, аз не съм плутократ, аз не съм психопат, аз не съм общопризнат. Аз съм просто човек! Аз не съм милитарист, аз не съм маоист, аз не съм ционист, аз не съм каратист, аз не съм ленинист, аз не съм утопист. Аз съм просто човек! Аз не съм сталинист, аэ не съм рецидивист, аз не съм националист, аз не съм колективист, аз не съм товаист, аз не съм оноваист. Аз съм просто човек! започна разрушаването и ограбването на България !!! 
3
2
Anonimen (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Доста от пишещите са нихилистично настроени или политически себични към съвременното политическо статукво в България. Протестите са единственото оръжие срещу недъзите в обществото . Протести ..... да, но защо само в София ? А къде е Варна, къде е Пловдив, къде е Бургас, къде е Русе и т.н. ???????? - ,, Не съм комунист и никога няма да бъда. Не съм нихилист и никога няма да бъда.  Не съм антихрист и никога няма да бъда. Не съм екстремист и никога няма да бъда. Не съм терорист и никога няма да бъда. .........  Аз съм просто човек. Аз съм просто човек "!!!!!!!!!!!! Ще  протестирам срещу това прогнило и корумпирано управление и никой не може да ме спре !!!!!!!!!Доста от пишещите са нихилистично настроени или политически себични към съвременното политическо статукво в България. Протестите са единственото оръжие срещу недъзите в обществото . Протести ..... да, но защо само в София ? А къде е Варна, къде е Пловдив, къде е Бургас, къде е Русе и т.н. ???????? - ,, Не съм комунист и никога няма да бъда. Не съм нихилист и никога няма да бъда.  Не съм антихрист и никога няма да бъда. Не съм екстремист и никога няма да бъда. Не съм терорист и никога няма да бъда. .........  Аз съм просто човек. Аз съм просто човек "!!!!!!!!!!!! Ще  протестирам срещу това прогнило и корумпирано управление и никой не може да ме спре !!!!!!!!!
3
2
с (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пак ли ще скачаме ?
11
3
Наблюдател !!!! (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Доста от пишещите са нихилистично настроени или политически себични към съвременното политическо статукво в България. Протестите са единственото оръжие срещу недъзите в обществото . Протести ..... да, но защо само в София ? А къде е Варна, къде е Пловдив, къде е Бургас, къде е Русе и т.н. ???????? - ,, Не съм комунист и никога няма да бъда. Не съм нихилист и никога няма да бъда.  Не съм антихрист и никога няма да бъда. Не съм екстремист и никога няма да бъда. Не съм терорист и никога няма да бъда. .........  Аз съм просто човек. Аз съм просто човек "!!!!!!!!!!!! Ще  протестирам срещу това прогнило и корумпирано управление и никой не може да ме спре !!!!!!!!!
9
6
МДА (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ СА ВЕЧЕ В СОФИЯ- В КОИ ХОТЕЛИ СА СЕ СЪБРАЛИ ТОЛКОВА НАРОД ИЛИ УТРЕ ЩЕ ПРИСТИГНАТ АВТОБУСИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ С НАШИ БРАТЯ И ПЕНСИИ, КОИТО ЩЕ СИ РАЗХОДЯТ СТАРИТЕ КОКАЛИ- ЧАКАМ С ИНТЕРЕС ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ РАЗВИЯТ СЪБИТИЯТА- МЕДИИТЕ КАК ЩЕ СЕ ПРЕДСТАВЯТ, ИМА ЛИ РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ, ДА ПРОВЕРЯТ В ХОТЕЛИТЕ.
3
6
Карасиков (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хахаха,оня със смешното име на смартфон пак се е появил тук,а аз се чудех защо смърди на кенеф,пък то-насраният малоумник първи се изказал по въпроса/от който нищо не разбира/.
10
4
БАЙ ХОЙ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В бяла държава тези вече  .... ! Ама не и в Боколандия!
14
1
БАЙ ХОЙ (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Досиетата Панама гейт в БГ вариант   #ДжиПиГейт : Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми 
20
5
Мунчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще стане ,но трябва да дойдете с автомати и базуки!Иначе колкото и да викате пред Министерски съвет на Боко му дреме на шапката за вашите искания.
8
4
... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
когато няма от кой да точат циганите сами ще напуснат кораба , има други планове за БГ , а може и да не се казва така . Казва ли ти някой Усмивка
5
9
Кишишев (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей оня с точките ми кои се каните да оставате бре, вие соросоидите и циганите ли, ми те ще ви отнесат като куцо пиле домат ве, вие сте един файтон хора ха ха, ще ви глътнат като акула, цаца !!!!!
25
3
bum bum (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
пълен срам--да били идвали толкова българи установени вече в чужбина за да протестират....а защо тези живеещи в бг не се организират за такова нещо'чудо на чудесата'? защото цяла софия и софийска област крадат заедно с боко,всички са на хранилка при цоцко и боко !!!всеки в бг иска да краде ,колкото боко !!! българина е склонен да бъде корумпиран ...това е...
13
23
... (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Докато не умре и последното пионерче , консумолче или квото сте били там .. оправия в бг няма . 
9
28
дфхг (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще се съберат 50-100 платени комуниста
8
17
69 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ще сменят системата, а после ще се върнат в чужбина. Нещо ми се губи смисълът....
19
5
Иванов (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре е написано но дали ще се получи така ? И баш тия които ги "правят" изборите дали не се заливат от смях га го четат това !? И нещо ми се струва има противоречие, уж да падало правителството но парламента да останел е, и, ми нали и той е герберски какви решения ще се вземат от него !?А има и друго има една мнооого мъдра сентенция-Ако всичко зависеше от избори , то те отдавна щяха да са забранени ! и още една-Не е важно кой как гласува, важно е КОЙ, КОЙ брои бюлетините! Ето на по форумите на 80 %" плюят Боки а той все пИчели как става номера М, някой може би се сещат, други не хайде със здраве!Може и да получи пък някакво раздвижване лошо няма !!!
25
1
15-27 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Абсплютно за - да се гласува за всеки по отделно, а не да се назначват, защото бил от еди коя си партия и ще слуша!
11
6
? (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да няма промоция в стоматологията?
10
4
marto (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ако можех да залагам колко хора ще отидат, щях да спечеля много пари , а пък кои ги събира - направо убивам рибата
23
8
клюкар (преди 4 месеца)
Рейтинг: 3032 | Одобрение: 1497
Това нещо е в сферата на фантастиката Толкова народ да си плати билета само за да вика на площада ОТСТАВКА  Не може да се получи това чудо
аз
31
2
Джонката (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Как да се осъдят престъпните политици като и съдебната система е с тях корумпирана ?
18
3
Кен Лий (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
и после си отиват, яко... 
26
6
Nexus (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Интереееееееесно. Искат смяната на системата. Окей. Сменяме управляващите. Ама част от системата и икономиката са селските дебили и селските курви с 2 грама мозък. Тях къде ги забравяте? Себе си почему забравихте?
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама