Тази отрова унищожава костите ни, но я пием всеки ден!

14.11.2017 / 01:03 8

Много хора не знаят отрицателните ефекти на газираните напитки върху здравето. Според научните изследвания, има някои от негативните ефекти върху нашето тяло.

1. Първите 10 минути

Чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар, което е 100% от разрешената дневна доза. Фосфорът е отговорен за вкуса в организма.

2. След 20 минути

Има увеличение на глюкозата и инсулина, което води до превръщането на захарта в мазнина в черния дроб.

3. След 40 минути

Кофеинът в напитката се абсорбира напълно в тялото в рамките на 40 минути. Кръвният поток се увеличава и черният дроб произвежда повече кръвна захар. Вашият мозък започва да блокира рецепторите на аденозин хормона, които предотвратяват умората.

4. След 45 минути

Допаминовата секреция се увеличава, което значително се отразява върху това, че се чувствате по-добре, а този ефект е подобен на ефекта от хероина.

5. След 50 минути

Магнезият, фосфорната киселина, калция и цинкът водят до храносмилане. Той се свързва с големи количества захар и изкуствени подсладители, които ограничават екскрецията на калций чрез уриниране.

6. След 60 минути

Кофеинът започва да действа и всички минерали, включително магнезий, калций и цинк, които влияят на костите и след това се екскретират в урината.

7. След повече от един час 

Разпределението на захарта през тялото е в последния етап. Чувствате пълна енергия, но очаквате честите промени в настроението. Заедно с газираните напитки и цялото тяло и хранителните вещества, необходими за функционирането на тялото, се отделят от тялото. В крайна сметка рискът от развитие на диабет се увеличава.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
1
чук чук начук (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Като прочетох туй: "Чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар" А съм завършил МГ и в тоя ред на мисли що не пишете нещо за пепелниците пред тази гимназия и варненските училища. По-ще ви излезе сметката. Да не се чудите после от де се взеха 80% дебили в този град.
6
0
Бай Уй (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Май статията са отнася за онези американци, които ако не изпият поне 2 литра Кола на ден, все едно че той им е минал напразно.
2
0
kaiten (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
... а снимката е сигурно на някой който е пил газирана напитка ...
10
0
Yann (преди 1 годинa)
Рейтинг: 24075 | Одобрение: 10480
Към тоя/тая, дето е преписал/а грешно статия за кока-кола от преди години: Една супена лъжица захар е около 20гр., т.е. 10 супени лъжици, според вас, са цели 200гр. захар в една чаша. В един литър кока-кола има 135гр. захар. От тук следва, че вашата т.нар. "чаша" е с вместимост 1.5 литра! То и халби няма толкова големи!?!
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
12
0
БАЙ ХОЙ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Доста голяяяяяяяяяяяяяввввввввввввма чаша сте взели ! 
14
0
Мерна единица (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Имате ли идея колко грама захар са 10 супени лъжици??? Я първо питайте чичо Гошо (Google) и тогава пишете...
10
0
твърдия (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Първо - статията е от поне 5 години!!! Второ - статията е конкретно за Кока Кола и подобните напитки, съдържащи такива съставки. 
14
1
НИКИ (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ЗАЩО СЛАГАТЕ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ ВСИЧКИ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ. ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ МИСЛЯ ЧЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЕНЕРГИЙНИТЕ НАПИТКИ , КОЛИТЕ И ТЕЗИ СЪДЪРЖАЩИ КОФЕИН. МИСЛЯ ЧЕ ТОВА НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ГАЗИРАНАТА ВОДА ОБИКНОВЕНАТА ЛИМОНАДА И  НЯКОИ ПЛОДОВИ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ. 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама