Театрален критик обезглави словесно Вежди Рашидов

14.11.2014 / 10:09 8

В тежък сблъсък по темата „за” и „против” Вежди Рашидов да бъде министър на културата влязоха в ефира на bTV председателят на съюза на артистите Христо Мутафчиев и критикът и журналист Копринка Червенков. Тя унищожи словесно Рашидов, докато Мутdфчиев го бранеше ревностно. 

С уточнението, че наблюдава случващото се в българската култура повече от 30 години, критикът обяви, че Рашидов няма абсолютно никаква представа защо е министър и къде се намира. Тя го определи като неграмотен, брутален, арогантен, невежа и фукльо. Нарече го и трапезен министър. 


По думите й Рашидов е умалено копие на Бойко Борисов. „На България един Борисов й стига – вторият е много”, коментира Червенкова и посочи, че всички големи негови проекти са се провалили, но пък за сметка на това е рязал ленти пред камерите. Освен това изрази сериозни съмнения относно неговите умения като скулптор. 

Мутафчиев скочи в защита на Рашидов като заяви, че Червенкова говори глупости. „И на мен не ми допада, че Обама е чернокож, но е президент на Америка”, заяви Мутафчиев, според когото Рашидов върши работа. 

"Работата на министъра е да бъде арогантен, да тропа по масата на МС, за да получи средства", ядоса се председателят на браншовия актьорски съюз и посочи, че Рашидов е уредил 5 милиона лева, необходими за театралния сезон. 

По повод групата на интелектуалците, които събраха близо 1500 подписа срещу Рашидов, Мутафчиев каза, че има 10 000 човека, които харесват министъра, но самият Вежди отказал да има подписка в негова защита. 

„Не го одобрявате, защото не даде да се открадне един имот”, заяви Мутафчиев.

"За какъв имот намеквате вие? Това изобщо не ме интересува", контрира Копринка Червенкова, която вбеси Мутафчиев с твърдението си, че театърът е в чудовищно просташко състояние. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
ivaylo (преди 9 години)
Рейтинг: 4515 | Одобрение: 55
Ами той си е некомпетентен защо го върнаха на същият пост незнам !
ft
0
0
zebster (преди 9 години)
Рейтинг: 4209 | Одобрение: 1124
Вежди не ти завиждам, голяма популярност покрай това КТБ
6
0
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО ! (преди 9 години)
Рейтинг: 309 | Одобрение: 84
Първо да започнем от там че самото име Вежди Рашидов не може да е министър на културата,ами утре на детево ви сложат учител по Български език с име Айше и т.н какво правим ?
Син съм на земя прекрасна, Син съм на юнашко племе.
4
1
teodor999 (преди 9 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Вежди не е на себе си след случилото се с КТБ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама