"Телеграф": Азис дължи близо половин милион лева данъци, измисли хитра схема, за да се измъкне

14.09.2018 / 13:26 5

Новият водещ на "ВИП Брадър" Азис все още дължи на държавата около 400 000 лева данъци, твърди "Телеграф", цитиран от Блиц. Това е сумата, с която Костинбродския славей е останал да виси на бюджета, след като данъчните продадоха апартамента му в "Манастирски ливади" за около 260 000 лева миналата година.

Дългът е установен преди години с ревизия. Тя показала, че певецът не си е направил регистрация по ДДС, което е трябвало да стори, след като доходите му от независимо икономическа дейност надхвърлят прага от 50 000 лева.

След серия обжалвания в крайна сметка НАП печели делото и запорира апартамента му. Заради разправиите с данъчните още преди 7-8 години Азис прехвърлил фирмите и имуществото си на подставени лица. Прави опит да спаси апартамента си в "Манастирски ливади", като го прехвърля на майката на детето му - Гала. Данъчните обаче оборват тази сделка в съда. 

Отделно хонорарите на Азис минавали през фирма, където той никъде не фигурира, като така било договорено и възнаграждението му от "ВИП Брадър". Заради нежеланието на звездата да се издължи от НАП дори писали за съдействие и до прокуратурата. Данъчните обаче не са се отказали от колосалната сума, с която Азис виси на хазната, и ще продължават с опитите да си вземат дължимото, като използват всякакви законови начини.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
за протокола (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Този като стане на 99г. ще мънка, че пенснията му е 200лв. Сега обаче се репчи на НАП
7
0
123 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Точно той е измислил схемата с фирмите на малоимотни цигани...
14
0
помия (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Даже и "водещ" са го направили,отврат,циганска власт,циганска държава,робски народ!
14
0
бат гого (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Това ако беше някой нормален човек...до сега да са го вкарали в затвора. Обаче Азо нали е мазен циганин … пак минава метър. Как обаче въобще се позволява да се стигне до там - хонорари, схеми през други фирми и т.н. , все неща с които средно грамотен икономист е наясно, само обаче нашите от НАП пак не могат да се оправят. Те как са се усетили въобще, че е надхвърлил оборота за регистрация по ДДС ??? :blush: Мъкаааааа, мъка
18
0
хе-хе (преди 4 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От НАП да се радват, че и толкова са успели да му вземат. По нашите географски ширини да вземеш нещо от циганин, особено за данъци, си е цяло постижение.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама