"Телеграф": Азис дължи близо половин милион лева данъци, измисли хитра схема, за да се измъкне

14.09.2018 / 13:26 5

Новият водещ на "ВИП Брадър" Азис все още дължи на държавата около 400 000 лева данъци, твърди "Телеграф", цитиран от Блиц. Това е сумата, с която Костинбродския славей е останал да виси на бюджета, след като данъчните продадоха апартамента му в "Манастирски ливади" за около 260 000 лева миналата година.

Дългът е установен преди години с ревизия. Тя показала, че певецът не си е направил регистрация по ДДС, което е трябвало да стори, след като доходите му от независимо икономическа дейност надхвърлят прага от 50 000 лева.

След серия обжалвания в крайна сметка НАП печели делото и запорира апартамента му. Заради разправиите с данъчните още преди 7-8 години Азис прехвърлил фирмите и имуществото си на подставени лица. Прави опит да спаси апартамента си в "Манастирски ливади", като го прехвърля на майката на детето му - Гала. Данъчните обаче оборват тази сделка в съда. 

Отделно хонорарите на Азис минавали през фирма, където той никъде не фигурира, като така било договорено и възнаграждението му от "ВИП Брадър". Заради нежеланието на звездата да се издължи от НАП дори писали за съдействие и до прокуратурата. Данъчните обаче не са се отказали от колосалната сума, с която Азис виси на хазната, и ще продължават с опитите да си вземат дължимото, като използват всякакви законови начини.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама