Теменужка Петкова: Гражданите нямат основание да се притесняват за сигурността на електроенергийната система

16.01.2021 / 10:36 6

кадър: БНТ

Тя обяви, че "нито за миг не са спирали потоците природен газ посока Гърция".

По думите й към момента електрическото захранване е възстановено навсякъде.

Това България да има диверсификация на своя газ е мечта от години, а когато се случи, има недоверие. Можем да представим плащания и договори. Това, което сме направили, е факт. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" енергийният министър Теменужка Петкова.

"Булгаргаз" има договор за 25 години с азербайджанската газова компания. Този договор предвижда да се доставят по 1 млрд. куб. метра газ годишно, продължи Петкова.

Енергийният министър каза, че към момента електрическото захранване е възстановено навсякъде, единствено на територията на община Своге са налице около 5 селища, в които все още текат дейности по възстановяване на захранването с електрическа енергия.

"По отношение на енергийната инфраструктура на електроразпределителните дружества бяха причинени съответни щети - имаше счупени стълбове, прекъснати електропроводи, всичко това има и своето финансово изражение. Реакциите са били навременни и адекватни и всички тези аварии са възстановени", каза Петкова.

Тя подчерта, че "нито за миг не са спирали потоците природен газ посока Гърция". Така че там ставаше дума за едно отклонение от газопровода - към един частен обект, една метан станция, но нещата се развиха добре, бяха предприети съответни превантивни мерки, каза Петкова.

По думите й е имало единствено потенциален риск от проблем на територията на район Нови Искър, свързан с покачването на река Блато. Там се е наложило превантивно да бъде изключено електрическото захранване на газоразпределителната станция там. Всичко е възстановено в рамките на часове.

Министър Петкова каза, че гражданите нямат основание да се притесняват за сигурността на електроенергийната система въпреки предстоящото съществено захлаждане на времето.

"Всички производствени мощности в електоенергината система на страната са в изправност и работят в нормален режим на работа. Ние сме готови да посрещнем това високо потребление", категоричен бе енергийният министър.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 190383 | Одобрение: 13738
Цените на енергията без друго са по-високи от колкото трябва.....Ако българинът продължи да навежда покорно главичка, си остава за негава сметка, че го балалайкат като спестовна касичка....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
0
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 57780 | Одобрение: 15570
крис така е заради изборите скоро. след изборите цените ще скочат рязко.
5
1
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 190383 | Одобрение: 13738
А нещо за плавно плаващите нагоре цени....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
3
0
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 57780 | Одобрение: 15570
това звучи като ще стоим аец белене ама ....
4
1
12321 (преди 1 месец)
Рейтинг: 16367 | Одобрение: 4792
Какъв газ ма, я си виж дъртия гъз... 
3
0
MrBean (преди 1 месец)
Рейтинг: 51362 | Одобрение: 7622
.....Разбира се..няма да се притесняват докато умират от студ!!!Болест

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама