Теменужка Петкова: Условията за работа в мините са добри

17.04.2018 / 18:39 4

Снимка Булфото

Смея да твърдя, че условията за работа в мините са добри. Колегите, разбира се, имат право, имат възможност да искат определени неща, свързани с оптимизиране на работата. Така, че ние в петък, надявам се, да можем да проведем среща с тях и в рамките на тази среща да обсъдим това, което те смятат, че може да се доосъвършенства". Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на въпрос за обявен миньорски протест, информира БГНЕС.

Относно промените, които се готвят в Наредбата за сградната инсталация, енергийният министър заяви, че през 2013 г. е направена промяна в нея, има обжалване за наредбата и по отношение на формулата, на базата, на която се разпределя т. нар. "такса сградна инсталация".

"Излезе решение на ВАС, което на първо място казва, че промяната, направена 2013 г. не отговаря на изискванията. Съдът се е позовал на определени аргументи. Ние ще ги анализираме подробно, защото официално все още това решение не е постъпило в министерството. И от друга страна, съдът казва, че по една от компонентите от формулата, която е факт от 2007 г. и по която е имало много дебати през годините, съдът смята, че има компоненти, които могат да бъдат преработени", каза още Теменужка Петкова.

Тя посочи, че предстои сериозна работа и анализ в министерството на енергетиката.

"Ще видим всичко, което съдът е постановил в свое решение, ще направим преглед и ще намерим най-доброто решение за българските потребители", каза Петкова. 

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Ефир 2 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
То и в министерството условията за работа са добри, ама вместо да се работи се краде! Кламери... Да не си помислите нещо друго Ангелче
1
0
Ефир 2 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Марш в мината!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама