Теменужка Петкова с важен коментар за "Турски поток"

17.12.2018 / 08:48 12

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Трябва да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме европейското законодателство за „Турски поток“. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. „„Турски поток“ като проект видяхме, че стана факт на територията на Турция. Оттук нататък това, за което в България работим е реализацията на нашата концепция за изграждане на газоразпределителен център. По нея работим заедно с ЕК, подкрепя се от Комисията и предвижда няколко основни елемента“, поясни Петкова и допълни, че концепцията представлява България да изгради липсващата инфраструктура, която да ни даде възможност да доставяме природен газ от поне три източника, изграждане на борса за търговия с природен газ.

Министър Петкова каза още, че в концепцията е включен и анализ на възможността за разширяване на газопреносната инфраструктура на територията на България до границата със Сърбия. „Какво решение ще вземе Русия то трябва да бъде съгласно европейските правила. България стриктно следва европейското законодателство в областта на енергетиката, по-специално на природния газ. Не бива да се повтарят стари грешки“, каза тя.

„Трябва да следваме националните си интереси, основната политика, която води ЕС в областта на енергетиката - за диверсификация на източниците, за либерализация на пазара на природния газ и стриктно да спазваме европейското законодателство“, добави министър Петкова.

„Скоро ще стане ясно дали втората тръба от „Турски поток“ ще мине през България или решението ще бъде друго. Не сме заложници на никаква битка, трябва да следваме нашата политика, правим всичко според европейските регламенти“, каза още Теменужка Петкова."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
5
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127996 | Одобрение: -1639
Якошиба, всички не можем да мятаме лайната през сливиците като тебе и някои други кретени в сайта......!! С тия две клетки в празната си кратуна дето едната вика яж, а другата сери, няма как да разбереш нещата случващи се в България.....Просто няма начин.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
18
22
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71395 | Одобрение: 34475
''..да следваме националните си интереси и стриктно да спазваме европейското законодателство..'' 'Националните интереси и европейското законодателство са две много различни неща, Теменужке, ''мила дружке''...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
11
6
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127996 | Одобрение: -1639
Якошибания, я не ме наричай червен трол идиот такъв......!! Малко поне акъл в главата си ако имаше, щеше да знаеш, че по-големи комуняги от ГРОБ няма.....А ако имаше повече, щеше да знаеш, че партиите са за да разделят тъпите дебили в България като тебе, за да ги помпят по-лесно.....Иначе всички пърдят и серат в едно гърне.....И какво си видял ти от Европа бе чук непоръбен, какво хубаво е видял българският народ от тия педали......? И какъв е проблемът да се взема руска газ, а.......Откъде взима газ Европа бе, кретен......? Я като си толкова отворен прочети какви количества руска газ ползват еврогейците и колко ние.....Ама ние не можем,а......? Въпросът е съвсем друг, но нямаш акъл да го разбереш глупако.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
15
7
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 127996 | Одобрение: -1639
ВИЕ повтаряте стари грешки, не че избягвате нови......Навремето изтървахме Южен поток заради Европа/?/, загърбвайки НАШИТЕ/на народа / интереси, заради ВАШИТЕ /гробарски/интереси......Сега вървим яко пак в същата дирекция.....Каквото шибаната Европа кажела......Абе я си ебете майката бе педали долни......! Докога ще слушате българоненавистническата европейска политика, която иска да ни избие.....? Ай сиктир бе, нещастници ГЪРБАВИ.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама