Теохарис: Първите туристи в Гърция ще са от Балканите

22.05.2020 / 18:15 0

Първите туристи, които ще посетят Гърция след 15 юни, ще бъдат от страните на Балканския полуостров.Това заяви министърът на туризма на южната ни съседка Харис Теохарис, предаде македонската електронна медия "Опсервер", цитирана от Агенция "Фокус". 

В интервю за гръцката телевизия ERT Теохарис каза, че експертната комисия от епидемиолози работи по окончателния списък на страните, от които ще бъдат допускани туристи да почиват в страната.

Списъкът все още не е финализиран. Гръцките власти разглеждат на първо място балканските и балтийските страни, старните от Северна Европа, Германия, Израел, Кипър и други от по-широкия регион. Теохарис уточни, че се очаква до края на този месец да бъде готов конкретния списък, който е част от първата фаза на летния сезон. За втората фаза ще се изготви нов списък на държавите, за които ще има наложена забрана за влизане, но той ще се преразглежда редовно. От 1 юли се очаква гръцките курорти да отворят за туристи.  

По въпроса за турстите, които отказват да си направят тестове за COVID-19, преди да пристигнат в Гърция, Теохарис припомни, че тове решение беше взето от властите. "Искам да съм ясен, това решение на практика беше взето от самите лекари. Органите, които издават такива насоки като Европейския център за профилактика и превенция на заболяванията, ни казват, че тези тестове са малко полезни. За нас не енпробелм да правим тестове, ако това би улеснило потока от туристи". "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама