Tesla уволнява 9% от работниците си

13.06.2018 / 15:31 1

Илън Мъск обяви в Туитър, че компанията му Tesla възнамерява да съкрати близо една десета от работниците си. Нелекият ход се налага за "да се намалят разходите и да се излезе на печалба".

По-късно мениджърът на американската компания изпрати и официален мейл, в който дообяснява, че уволнения се налагат заради дублиране на задачи и функции, които са се получили с течение на времето и с разрастването на бизнеса. Кои точно служители ще бъдат съкратени, ще стане ясно след "внимателна оценка на специфичните умения" на всеки един работник от Tesla, съобщава auto.offnews.bg

Явно критериите за оценяване са вече ясни, тъй като според Мъск първите увлонени ще бъдат уведомени за решението на ръководството още в края на тази седмица. Според мениджъра, обаче, драстичната мярка няма да се отрази върху производството на Model 3, което и без това среща редица трудности и не може да влезе в релси.

Именно на Tesla Model 3 се възлагат надежди да оправи тежкото състояние на произзводителя, който от 15 години насам не е излизал никога на печалба. Себестойността на масовия електромобил е 28 000 долара, което при стартова цена от 35 000 долара (при това за "теоретичен" модел, който не се предлага реално, а по-скъпи версии) си е много добре. За съжаление, от планираните 10 000 бройки седмично, към момента американците смогват да направят едва 2000.

Но Model 3 е едва върха на айсберга за Tesla, а Илън Мъск и екипа му имат и куп други проблеми за решаване. Все пак, с характерния си оптимизъм Мъск заяви, че макар и да не е на печалба, Tesla, заедно с Ford, е единственият американски автомобилен производител в наши дни, който не е фалирал.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама