Тихомир Безлов: Убийството на Каменов не е типично за българската престъпност

26.05.2023 / 08:30 0

Кадър БНТ, архив

Убийство, в което е включено и семейството на мишената, не е типично за българската престъпност. Има едва едно изключение от Бургас. Това заяви експертът по сигурност Тихомир Безлов пред БНТ по повод разстрела на Красимир Каменов - Къро вчера в Южна Африка.

Според официалната информация от местната полиция четирима души от български произход на видима възраст между 40 и 50 години са разстреляни в предградие на Кейптаун. Би Ти Ви съобщи, че това са Каменов, съпругата му, охранител и икономка.

Безлов заяви, че има хипотези, които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи.

"Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено", посочи той.
Според него убийството му може да бъде обяснено и с участието му в кокаинови канали в ЮАР тъй като е имало подозрения, че той е информатор на южноафриканската полиция.

Безлов заяви, че Каменов е наследник на ВИС-2.

"След убийството на Георги Илиев основните интересни активи на ВИС бяха поставени под контрол на Къро и негов колега от групировката", каза Безлов.

Добави, че е обвинението на прокуратурата за участието на Каменов в убийството на Любо Полиция като подбудител е с висока достоверност. Това пък е показало сблъсък в структурата на Каменов.
Той беше задочно обвинен от прокуратурата в убийство, заплаха за убийство и изнудване. Според Софийската градска прокуратура той е поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР.

Безлов обобщи, че когато в България има дълга политическа нестабилност възникват проблеми с организираната престъпност.
 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама