Тираджиите искат да излезем от ЕС, ако бъде ударен бизнесът им

04.06.2018 / 15:31 7

Снимка Булфото

Родните тираджии ще настояват за излизането на България от ЕС, ако бъдат гласувани предложенията на френския президент Еманюел Макрон, които ги задължават шофьорите да спят в хотели и да се връщат у нас веднъж на всеки две седмици, съобщи БНР.

"Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако тези мерки, предложени от ЕК, бъдат приети в този вид, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС. Ние ще бъдем принудени да работим против правилата, с които предварително ще бъдем обречени на фалит", заяви пред БНР Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър.

Според него предложенията за компромисни текстове от българска страна не се приемат от Франция, Германия, Белгия и Холандия и въпреки всички компромиси се отива към приемане на рестриктивни мерки без оглед на мнението на голяма част от държавите в ЕС.

"Не е нормално да се търси подход, при който един бизнес да бъде изхвърлен чрез административни мерки", уточни той.

Арабаджиев посочи, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал действия за провеждане на протест в Брюксел.

В 17 часа българско време да бъдат гласувани мерките в ЕК. Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че е направено всичко възможно:

„Буквално всичко възможно, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един колега, включително и с тези, които са абсолютно непреклонни спрямо тяхната позиция, им е отделено достатъчно внимание. Единствената дума, която описва това, което се случва е ЕП е опълчение. Всичко се променя постоянно. Първоначално имахме пълната подкрепа на колегите от Централна Европа. Сега се наблюдава разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на колегите от Италия, тъй като явно политическата нестабилност в страната им пречи да координират своите позиции“.

Новакове категоричен, че, ако бъдат приети мерките, предложени от Еманюел Макрон, това ще бъде катастрофа за българския бизнес:

"Ако минем на вариант Б, това означава, че трябва да блокираме досието в Съвета, така че неговото прилагане да отнеме толкова време, че да изтече мандатът на Комисията".

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
HE CAMO TE (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
GO ZELAJAT A I WSI4KI ZAPADNOEWROPEISKI NACII SA ZA PRO4ISTWANE OT TAZI NAPAST BOZIJA!!!
3
0
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Иван @ Нещо съществено по темата ще кажеш ли ?! Какъв СССР те гони... да не би, някой да е построил "Берлинската Стена" отново, а ние да не знаем ?!
3
0
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
красива Варна @ За кви визи бълнуваш ?! Граница, към държава в Европа, и извън ЕС... се преминава с червен паспорт, в който се удря печат !! А и от ЕС, единственато нещо (което е в +) и получавам, е свободното предвижване между страните членки само с лична карта !! Което, на мен лично, ми е през хуя дали ще пътувам с лична карта, или международен паспорт !! Разликата е никаква... обиколил съм цяла Европа !!
1
3
Иван (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нека който иска да влезе в нов СССР да го направи, но да остави другите да останат в ЕС. Но завинаги, без връщане обратно!
4
4
красива Варна (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Кого лъжите, че ще излезете от ЕС. Май забравихте за визите и проверките по границите???
12
2
.. (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Направо да излизаме от тая кочина ЕС възможно най-скоро.... да се махне Бойко Безумний от власт, и да си оправим държавата !!
13
2
бай Тошо (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо чак сега бе "големи мъже" тираджии?Когато трябваше да блокирате гръцката граница,се огънахте но Боко и подвихте опашки!Сега когато ви опря яйцето отзад сега се сетихте!Истината е в действието,а не в лизането на задници.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама