Тодор, който извади кръста във Варна: Не вярвам в Господ

06.01.2015 / 12:00 18

Александър Дечев, фото Румен Сарандев
21-годишният Тодор Дамянов от Враца хвана кръста във Варна. Той успя в конкуренцията на още 41 мъже, които се хвърлиха в 5-градусовата морска вода от Първа буна.

Кръстът бе хвърлен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Тодор участва в този обичай за първи път, като решил да дойде във Варна с група свои приятели, които също скочиха във водата. Данянов е студент по право във Велико Търново, а от 2 г. работи като спасител в Поморие.

На въпрос вярващ ли е, той отвърна: "Не, не вярвам".

Младежът обеща, че догодина отново ще опита късмета си. Любопитното е, че той закъсня със скока си във водата, но пък кръста се оказа точно пред него.

Най-възрастния мъж, който скочи в ледените води, е Васил Тепеделенев на 75 г., а най-младия - 14-годишния Петър Иванов. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
22
6
Kasparov (преди 6 години)
Рейтинг: 1061 | Одобрение: 86
Да махнат паричната награда. Да видим тогава колко истински вярващи ще има, готови да се хвърлят за кръста. И изобщо хората знаят ли защо се хвърля кръста? В православната църква има толкова много ритуали които са чиста измислица на църквата и нямат нищо общо с Божието слово, че нищо чудно че хората все повече се отдръпват от вярата. А не трябва да е така. Нищо друго на този свят не е по-ценно от знанието за живия Бог - Иисус Христос.
"Chess is mental torture." Gary Kasparov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама