php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Току що нетът гръмна от зловещо видео! Атомна бомба ли взривиха в Йемен? Това ли е началото на края?

29.05.2015 / 17:54 12

Американското издание Veterans Today потресе интернет, след като публикува съобщение и видео за вероятно използване на неутронна бомба в конфликта в Йемен. Съобщава се ,че взривът е станал на 20 май, а кадрите са били заснети с мобилен телефон.Според военни експерти, това ,което се вижда на тях не е обикновена 2000-фунтова бомба, а много по-мощна. Те са категорични, че или става дума за 4000-фунтова бомба или за нещо съвсем различно. Но бомба с такава тежест не е по силите на самолетите F-15 и F-16. А именно F-16 е бил самолетът, хвърлил бомбата.

Затова по-вероятно е да си имаме работа с неутронна бомба. За това говорят и огненото кълбо, увиснало във въздуха след експлозията и големия гъбообразен облак. Мобилният телефон, който снима, също дава такава индикация – неутронно лъчение оказва влияние върху неговата камера, пише "Блиц".

Руски военни експерти обаче са скептични, според тях нито една сеизмична станция не е засякла ядрен взрив. Според тях, такъв взрив не може да бъде сниман на мобилен телефон, тъй като той прекъсва всякакви електронни сигнали в района си. Самото огнено кълбо не е достатъчно горещо за неутронен взрив.

Възможно е да имаме работа с вакуумна бомба, при която имаме две детонации една след друга. А що се отнася до гъбовидния облак, той се образува след всяка по-голяма експлозия. 

Неутронната бомба е специфичен вид атомна бомба, при която потокът неутрони, излъчени при взрива е основният поразяващ фактор. Като всяко ядрено оръжие, тя също освобождава светлинна и топлинна енергия, но целевият ефект е излъчването на максимален брой неутрони. Вместо отражателна, обвивката на бомбата е направена от хром и никел, така че всички неутрони, които се отделят в момента на ядрената реакция, да бъдат пропуснати навън. Целта е тези неутрони да предизвикатизкуствена радиоактивност в околната среда. Ефектите от това са, че се разпадат сравнително малък брой атоми при верижната реакция и отделената взривна енергия е сравнително малко.

Неутронното лъчение обаче има изключително висока проникваща способност, включително през бетонни стени и танкови брони. Неутронната бомба е замислена като оръжие, което да унищожи вражеската жива сила, като в същото време остави непокътнати неговата инфраструктура и военна техника. Тактическите атомни експлозии разрушават инфраструктурата на врага, което прави напредването на войсковите части през засегнатите райони трудно или невъзможно.

Неутронните бомби обаче са трудни за производство, тъй като използват изотопи с малък период на полуразпад. Това означава, че част от компонентите им трябва да се подменят редовно.

Неутронната бомба е замислена през 1958 в САЩ, и тествана за пръв път в Невада през 1963. Последните неутронни бомби на САЩ са разглобени през 1992 година.Освен САЩ, СССР, Франция и Китай са произвеждали такива оръжия, като Франция е създала и тествала най-ефективните.Правителствен доклад на САЩ от 1999 обявява, че Китай е в състояние да създаде такова оръжие, но до 2012 г. не е било известно някоя страна да притежава неутронна бомба.

Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
caisa (преди 6 години)
Рейтинг: 8113 | Одобрение: 1633
СПОКО,НА НЩКОЙ МУ Е ГРЪМНАЛА ГАЗОВАТА БУТИЛКАУсмивка
НАЙ-ЗАБАВНИТЕ СЪВРЕМЕННИ ДЕТСКИ СТИХЧЕТА
6
1
sweethoney (преди 6 години)
Рейтинг: 1045 | Одобрение: 275
С тези заглавия ще ни побъркате ...Малко ни е стресът в ежедневието. Парите не са всичко!
5
0
Armaga (преди 6 години)
Рейтинг: 700 | Одобрение: 265
Има взривна вълна, но експлозията е подобна на тази, която се случи край Езерово преди 2 години. Това няма как да е ядрена/неутронна бомба, тази, която е снимала е щяла да ослепее и да бъде облъчена в най-добрия случай. Иначе взрив на ядрена бомба може да бъде записан със снимачна техника, в Интернет и в документалните филми има достатъчно видеоматериал.
3
2
Losh (преди 6 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Малоумна работа .. .

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik