Тома Биков: Готови сме да играем и на 1 лев субсидия. Холандия има много по-големи проблеми от българите за миграцията

06.06.2019 / 16:42 3

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в студиото на предаването "Плюс Минус" по "Нова телевизия" актуалните теми от политическия живот в България. Първата от тях бе за предложението на управляваата партия да се намали партийната субсидия от 11 на 1 лев.

"На нас ни омръзна да ни обвиняват в това, че по някакъв начин определяме правилата на играта, че го правим за себе си. Партиите имат нужда от субсидии, за да не бъдат зависими от някакви олигарси. Но ни атакуват, че това устройвало само нас. Ние можем да играем и не с 11 лева, а с един лев. Хайде да видим другите кактво ще кажат, защото са големите борци за правда. Днес чуваме колеги от БСП, че това било кризисен пиар. Ама ние не сме в криза, спечелихме изборите преди 10 дни. Нямаме намерение да понасяме сами всичко, да стоим като едни стожери, едва ли не на партийното финансиране, всички останали да са против това, или поне така да говорят, и само ние да бъдем в позицията да сме едни лоши хора, които взимат парите от народа и си ги раздават на себе си. Аз не мисля, че това е така. Финансирането в ГЕРБ се харчи доста целево. За разлики от по-голямата част от партиите ГЕРБ води истински партиен живот и аз често съм гост и на семинари и на партийни мероприятия", каза той.

Биков коментира и думите на холандския външен министър Стеф Блок, който каза, че България все още не е готова да бъде приета в Шенген. "Двоен стандарт. Според мен, заради вътрешно-политическото говорене в Холандия и създаване на някаква паника, че едва ли не българите ще им бъдат най-големия проблем. Аз мисля, че Холандия има много по-големи проблеми от българите по отношение на миграцията. Имат огромен проблем, за разлика от България. Ние сме най-добре справящата се държава за опазване на границите. Има други шенгенски страни, които се провалят в това начинание. Защо холандският министър не коментира и тях? Аз смятам, че Шенген има нужда от реформа. Това не го казвам само аз, казват го и в Европа. Но ако няма единен критерий, по който една европейска страна може да се интегрира в Шенген, то Шенген е неефективен. Какъв е критерият? Ние сме подложени на непрестанен мониторинг за разлика от други страни, които иматт като нашите проблеми. Това наблюдение ни кара да сме дори по-стриктин от други държави, които са по-назад в някои отношения от България", заяви Биков.

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
21
Yann (преди 4 месеца)
Рейтинг: 31298 | Одобрение: 12878
"...други държави, които са по-назад в някои отношения от България." - наБиков, като си казал 2, кажи и двеста. Кои са тези държави и по какво са по-назад от нас? Сещам се само за няколко неща: водещи сме по корупция, раздута държавна администрация, най-висока партийна субсидия в света, брой на полицаи на глава от населението, неразкрити престъпления, безнаказаност и т.н. Т.е. - водещи сме все по лошите показатели. Така ли е дебилче наБиков?
НЕ на Истанбулската Конвенция! Слабите се стремят към ред. Силните владеят хаоса.
11
9
ас (преди 4 месеца)
Рейтинг: 25156 | Одобрение: 9616
нормално те откраднаха едни 16 милярда явно имат още в партйната касичка.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама