Тома Биков: Готови сме да играем и на 1 лев субсидия. Холандия има много по-големи проблеми от българите за миграцията

06.06.2019 / 16:42 3

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира в студиото на предаването "Плюс Минус" по "Нова телевизия" актуалните теми от политическия живот в България. Първата от тях бе за предложението на управляваата партия да се намали партийната субсидия от 11 на 1 лев.

"На нас ни омръзна да ни обвиняват в това, че по някакъв начин определяме правилата на играта, че го правим за себе си. Партиите имат нужда от субсидии, за да не бъдат зависими от някакви олигарси. Но ни атакуват, че това устройвало само нас. Ние можем да играем и не с 11 лева, а с един лев. Хайде да видим другите кактво ще кажат, защото са големите борци за правда. Днес чуваме колеги от БСП, че това било кризисен пиар. Ама ние не сме в криза, спечелихме изборите преди 10 дни. Нямаме намерение да понасяме сами всичко, да стоим като едни стожери, едва ли не на партийното финансиране, всички останали да са против това, или поне така да говорят, и само ние да бъдем в позицията да сме едни лоши хора, които взимат парите от народа и си ги раздават на себе си. Аз не мисля, че това е така. Финансирането в ГЕРБ се харчи доста целево. За разлики от по-голямата част от партиите ГЕРБ води истински партиен живот и аз често съм гост и на семинари и на партийни мероприятия", каза той.

Биков коментира и думите на холандския външен министър Стеф Блок, който каза, че България все още не е готова да бъде приета в Шенген. "Двоен стандарт. Според мен, заради вътрешно-политическото говорене в Холандия и създаване на някаква паника, че едва ли не българите ще им бъдат най-големия проблем. Аз мисля, че Холандия има много по-големи проблеми от българите по отношение на миграцията. Имат огромен проблем, за разлика от България. Ние сме най-добре справящата се държава за опазване на границите. Има други шенгенски страни, които се провалят в това начинание. Защо холандският министър не коментира и тях? Аз смятам, че Шенген има нужда от реформа. Това не го казвам само аз, казват го и в Европа. Но ако няма единен критерий, по който една европейска страна може да се интегрира в Шенген, то Шенген е неефективен. Какъв е критерият? Ние сме подложени на непрестанен мониторинг за разлика от други страни, които иматт като нашите проблеми. Това наблюдение ни кара да сме дори по-стриктин от други държави, които са по-назад в някои отношения от България", заяви Биков.

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
11
9
ас (преди 12 месеца)
Рейтинг: 32734 | Одобрение: 11079
нормално те откраднаха едни 16 милярда явно имат още в партйната касичка.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама