Томислав Дончев: За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството

28.06.2022 / 19:21 3

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър БНТ

Томислав Дончев коментира дали ГЕРБ би направил компромис за съставянето на втори кабинет в рамките на това Народно събрание.

„Това зависи с какви хора ще бъде, с какъв профил, с какви цели, с какъв министър-председател. Въпросът няма смисъл, тъй като все едно да попитам, бихте ли се оженили, ако не ми кажете за кого. Не мисля, че евентуално второ правителство ще се случи с друг премиер. Много пъти господин министър-председателя в оставка се самономинира за следващ министър-председател, а той, ако не ме лъже паметта, е на ръководна роля във все още нерегистрирана партия, но това е техен проблем.“

Това заяви в „Още от деня“ по БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ.

„Съвременната политическа реалност, която виждаме в момента, счупи всички клишета. Да не забравяме, че това е първият кабинет в демократичната история на България, който падна вследствие на това, че е загубил парламентарно мнозинство и успешна процедура по вот на недоверие. Това досега не се беше случило. Необходим е особен талант, за да обединиш абсолютно различни партии, които дори исторически са във вражда помежду си, в името на единствената цел да атакуват управляващите“, допълни Дончев.

„За ГЕРБ не е успех, че е свалено правителството. Не забелязвате, предполагам, особена радост и опиянени. Никога не сме имали цели някой да бъде свален или да получим неговата оставка. Това може да бъде само средство. България се нуждае от стабилно и компетентно управление, което се ползва с безспорната подкрепа на хората, и се надявам това да се случи по един или по друг начин, но важното е да се случи скоро“, завърши Томислав Дончев.

 

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
ПраБългарин (преди 1 месец)
Рейтинг: 51566 | Одобрение: -26804
„Съвременната политическа реалност, която виждаме в момента, счупи всички клишета. Да не забравяме, че това е първият кабинет в демократичната история на България, който падна вследствие на това, че е загубил парламентарно мнозинство и успешна процедура по вот на недоверие. Това досега не се беше случило. Необходим е особен талант, за да обединиш абсолютно различни партии, които дори исторически са във вражда помежду си, в името на единствената цел да атакуват управляващите“, допълни Дончев.   ас, те се свалиха от некадърност и така не е ли по добре за всички? Никога не съм си представял, че може да дойдат на власт толкова некадърни и некомпетентни хора, които за няколко месеца забатачиха всичко.
2
0
ас (преди 1 месец)
Рейтинг: 107779 | Одобрение: 19909
от първия ден на този парламент герб-дпс работят за свалянето му и сега когато най на края успяха не било успех?
1
2
Горан (преди 1 месец)
Рейтинг: 10011 | Одобрение: -4319
бездарни лицемери
да ама не

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама