Топанализатор: Ниските цени на петрола няма да се задържат дълго

17.01.2015 / 21:16 2

Ниските цени на петрола няма да се задържат за дълъг период от време, смята Майкъл Леви, директор на Центъра за геоикономически изследвания „Морис Гринбърг” към независимия Съвет по международните отношения, съобщава National Interest, цитиран от „Фокус”.

Анализаторът е убеден, че конюнктурата на пазара през 2015 година се отличава значително от ситуацията през 1986 г., когато става голямата енергийна риза, в резултат на която цените на петрола остават ниски в продължение на десетилетие, пише "Пик". 

Главната разлика на сегашното време, по думите му, се съдържа в промените в технологиите за добив на петрол. Ако през 1986 г. при използването на само традиционни източници е имало възможност без особени загуби в приходите да се поддържат ниски цени, то сега леснодостъпният петрол е малко, а разработването на нетрадиционни методи за добив на труднодостъпен петрол изисква инвестиции.

При ниските цени на петрола вложените средства за разработване на нови начини за добив поставя производителите на суровината на ръба на нерентабилността, отбелязва експертът.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
KrasenM (преди 8 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Не съм и очаквал да се задържат. А цените на превозите са същите...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама