Ториното се оплака – обискирали го без заповед

12.03.2016 / 11:45 7

кадър: Бтв

Нормално ли е да идва НАП и Икономическа полиция, а никаква заповед да не е представена. Така бизнесменът Ивайло Борисов-Ториното коментира проведената в петък вечер проверка на негови фирми пред камерата на bTV.

Петъшната проверка се случи в рамките на специализираната операция на МВР, която тече от дни в столицата и чийто обект са главно луксозни автомобили, които се движат на групи и притесняват останалите шофьори. Проверките срещу Ториното започнаха, след като няколко от охранителите му бяха задържани за побой над семейство на Околовръстното шосе в София. След инцидента от прокуратурата заявиха, че ще бъдат безкомпромисни и ще прилагат цялата тежест на закона, за да спрат нанасянето на побои по пътищата.

В четвъртък Борисов и хората му бяха задържани за няколко часа в 6-то районно при показна акция след боя на Околовръсното, в който участваха охранителите му. Колите, които използва, са проверявани по няколко пъти на ден, твърдят шофьорите му. Борисов е сигурен, че има нареждане, той да бъде проверяван непрекъснато.

„Мисля, че е ясно за всички. Нормално ли е да има проверка на НАП, на автомобилите, задържане...”, коментира Ториното.

Един от служителите му – Румен Рашев, разказа, че по време на петъчната акция са им били взети документите за проверка, а охранителите са били накарани да седят един час с високо вдигнати ръце до оградата на имота на Борисов.

„И те самите (проверяващите – б.ред.) не знаеха какво става”, смята Рашев. По думите му проверяващите са коментирали пред него, че „ги натискат, казано им е отгоре” Ториното и служителите му да бъдат проверявани.

Явно някой дава инструкции да бъде тормозен, да е спиран Ивайло Борисов, допълва друг от служителите му.

По думите на Христо Стефанов, служител на Ториното, от случката на Околовръстното досега, служителите на бизнесмена са били спирани над 20 пъти. „Тараши, проверки, справки – всеки ден ни спират по няколко пъти”, обяснява Стефанов.

Акцията на полицията приключи около 8 вечерта. От МВР заявиха, че ще говорят за действията си, когато има резултат от тях и не отговориха дали и защо се е наложило участието на специализирания отряд „Кобра”.

Сред обискираните в петък вечерта е бил и един от свидетелите на боя на околовръсното. Мартин Марков първо беше задържан, а след това освободен - защото не участвал в боя, а само карал една от колите.

Марков, който също е служител на Ториното, разказва, че тиражираното из медиите – че са нападнали семейството на Околовръстното, заради натиснат клаксон, са лъжи. По думите му той е единственият, който е подавал звуков сигнал, „за да не ме претрепе господина с баничарката в мантинелата”.

Ивайло Борисов и съдружника му Радослав Ангелков са сигурни, че разследващите няма да открият нарушения. „Всичко си плащаме”, заявиха те.

Въпреки че първоначално Ториното отрече служителите му да имат какъвто и да било договор, в петък той поясни, че е показал на проверяващите граждански договори.

След репортажа на bTV той изпрати шест граждански договора – подписани с тримата му служители, които са в ареста след боя на Околовръсното, както и с тримата, които го придружаваха в петък.

Всички са подписани на 29 януари – месец преди инцидента. Според договорите и шестимата работята почасово за Борисов, срещу 210 лв.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
8
0
corector (преди 7 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Тоя би трябвало да е наясно кога и при какъв обиск се изисква заповед.Аз до колкото разбрах са претърсвали колите и хората...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама