Торта Черно и Бяло
Необходими продукти:
ЗА БЛАТА
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.ч.
кисело мляко - 1 кофичка /300 г /
брашно - 1 ч.ч.
пшенично нишесте - 2 п.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
олио - 1 к.ч. - 3 с.л.
какао - 3 с.л.
ванилия - 2 прахчета
ЗА КРЕМА
прясно мляко - 1/2 литър
захар - 1/2 ч.ч.
пшенично нишесте - натурално 1 п.
ЗА УКРАСА
шоколад - 100 г.
олио - 2 с.л.
кокосови стърготини
шоколадови пръчици
фондан - едно цвете
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавете млякото със содата, олиото, брашното и нишестето. Разбъркайте до получаването на гладко кексово тесто.
Готовата смес разделете на две части. В едната прибавете какаото, а в другата ванилията.
В предварително намазнена и загрята форма -сърце, редувайте като сипвате от бялата смес, след това от кафявата и пак от бялата смес. Изпечете първият блат. По същият начин изпечете и втори блат.
Направете крем, като сложите млякото да заври. Прибавете захарта и след това разтвореното нишесте с малко вода. Бъркайте непрекъснато, за да стане гладък крем. Слепете блатовете с готовия крем. С останалият крем намажете цялата торта.
Разтопете шоколада, смесен с олиото в микровълнова фурна или на водна баня. Намажете половината торта с шоколад и поръсете с шоколадови пръчици. Бялата половина поръсете с кокосови стърготини. Гарнирайте по средата с фонданово цвете.
Приятен апетит!
Източник: gotvach.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!