Тошко Йорданов към Любен Дилов син: Политическа пеперудка

22.07.2021 / 11:20 8

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Колаж БНТ

Бурни нападки в парламента на втория ден от клетвата на новите народни предтавители. Словесна престрелка се разрази между Любен Дилов - син и Тошко Йорданов. Йорданов нарече Дилов "политическа пеперудка", Дилов от своя страна не му остана длъжен:

"Свидетели сме на низ от героизъм - на път сме да превърнем дебаркирането на Христо Иванов на плажа край Росенец в по-значимо събитие от дебаркирането на Христо Ботев край Козлодуй. Разбира се, всяка промяна се нуждае от своите митове - те са държавно създаващи. Ние живеем в митове.", каза Любен Дилов- син от трибуната на Народното събрание и продължи:

"Защо все така става, че ДПС все участват в следващото българско правителство. Имаме над 400 000 български турци. И те, понеже са по-сплотени от нас, и по -умни от нас, участват във всяко българско правителство. Темата с плажа Росенец ще е във всяка тема, с която се занимаваме от тук нататък. Доган е една от най-оспорваните и забележими фигури в българския преход. Това е въпросът. Въпросът е какво правим с влиянието на ДПС. Предлагам те да не участват в гласуването на тази комисия..."

Последва реплика на Тошко Йорданов от ИТН:

"Г-н Дилов, прекрасно е, че отново се опитвате да обедините някакви хора под някаква шапка, която отново да е вашата глава, и искам да ви благодаря, защото кой друг, ако не вие, защото имате житейски опит на политическа пеперудка в коя ли не партия. Познавайки миналото ви, очаквам до края на този парламент да дебаркирате или в ДБ или в "Изправи се! Мутри вън". 

Дилов от своя страна отвърна: "Благодаря за отношението, колеги, важното е да няма безразлични. Очевидно ДПС и в момента има свои представители във важни агенции, в цели сектори и в това няма нищо лошо. Не виждам каква е драмата. Предлагам ви да спрем лицемерието. Ние ообичаме българските турци, защо го крием и защо го маскираме?! Името на г-н Доган е зад всичко. 

Г-н Тошко, никога не съм се явявал на избори по друг начин, осве като представител на "Гергьовден", където и вие имахте отношение. Просто проверете. Никого не обединявам. Зад мен стои резултатът на тази шапка. Всички българи ще видят как ще бъде избрано следващото българско правителство" - отвърна Дилов. Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
1
ас (преди 3 дни)
Рейтинг: 71480 | Одобрение: 17640
пра ако слави е с дпс кажи защо дпс днеска подкрепиха герб???
1
4
ПраБългарин (преди 3 дни)
Рейтинг: 28099 | Одобрение: -13381
Тошко Африкански брани позициите на дпс УхиленУхиленУхилен Красота, след всички велики изказвания от страна на Слави против дпс. Кольо е потомствен предател на българите, но още не може да го асимилира.
2
1
Бай Дън (преди 3 дни)
Рейтинг: 302 | Одобрение: -118
бачо Кольо, и ти до вчера беше ниновист, ама от днес вече се пенявиш като същи славист и тошковист. Ай да му се не види макар....
3
3
Ват (преди 3 дни)
Рейтинг: 1068 | Одобрение: -837
Еми не, не е прав. Дилов му отговори много точно, ама ти бачо Кольо от де да знаеш като четеш между редовете!
5
5
бачо Кольо (преди 3 дни)
Рейтинг: 8013 | Одобрение: 2083
Е па прав е Тошко!
Колкото повече,толкова повече!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама