Тотален обрат по случая "Тодор"

24.02.2016 / 22:39 10

кадър: Нова тв

Окръжната прокуратура във Враца прекрати частично наказателното производство по обвинението срещу братята Иван и Десислав Дамянови в умишленото убийство на Тодор, предава Нова тв.

 

Обвинителите са категорични, че момчето не е било убито. Решението им се основава на материали, събрани в хода на досъдебното производство, и на изводите от назначените четири съдебно-медицински експертизи.

„Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка”, съобщават от прокуратурата.

 

По делото са събрани доказателства за това, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал специалисти-кардиолози.

 

На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечния мускул се установяват категорични данни, че момчето е боледувало от наследствено хронично заболяване, а именно аритмогенна деснокамена дисплазия (кардиомопатия), което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве”, казват още обвинителите.

 

Според тях установените травматични увреждания по трупа на Тодор не са довели до смъртта му. 

 

В хода на досъдебното производство са разпитани множество свидетели. Назначена е и видеотехническа експертиза, от която е видно, че сблъсъкът е траял по-малко от три минути. Събрани са доказателства, че са налице хулигански действия, извършени от Дамянови. Затова делото е изпратено в Районната прокуратура във Враца за продължаване на разследването.

 

Постановлението за частичното прекратяване на наказателното производство е изпратено на близките на Тодор и може да се обжалва в 7-дневен срок пред Окръжния съд.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 42605 | Одобрение: 8085
Този Тодор, може да си го е търсил и намерил, но заключението: „Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка”, за всичко има причинно-следсвена връзка. Както между летните дъждове и топлото течение Ел Ниньо, така и между боя и смъртта. Може вината да е минимална, но тя съществува.
1
25
bgospodinov (преди 7 години)
Рейтинг: 137 | Одобрение: 57
Светлооо(или каквато си там), тъпкано да ти се връща! На тебе и на децата ти!
Б. Господинов http://facebook.com/bvgospodinov http://sites.google.com/site/bgospodinov/home

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама