Това е най-вредното месо

07.10.2019 / 09:33 1

Експерт по хранене разкри кое е най-вредното месо на пазара. 

Мариана Ваулина предупреждава за какво да следим, когато си пазаруваме и алармира да бъдем внимателни с видовете от този продукт на пазара, пише zdrave.to.


"Колкото по-дълъг е срокът му на годност, толкова по-далеч е страната производител, толкова по-дълго е и транспортирането и толкова повече в продукта са непрепоръчваните химически вещества - консерванти. Често тези продукти се замразяват и размразяват няколко пъти. Организмът няма да получи нищо добро от всичко това“, казва тя.

Медикът добавя, че могат да се ядат и "деликатеси", но с мярка. Тя също така съветва да не се преварява месото, да не се готви то с много подправки, мазнини и сол и да не се съхранява дълго време в хладилника след размразяване.

Ваулина подчертава, че човешкия организъм най-трудно усвоява гъше, патешко месо, а също и агнешко и свинско месо, но припомня, че много зависи от начина на приготвяне и честотата на прием на такава храна.

Например задушеното месо се усвоява много по-добре със зеленчуци, а в барбекюто, напротив - се съдържат частици дим и канцерогени./



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
35
2
iramdei (преди 4 години)
Рейтинг: 764 | Одобрение: 269
Да им таковам експертите 

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама