Това са уникалните Римски терми във Варна! (Ще ги видите, ако някой се сети да мръдне микробуса)

29.06.2016 / 16:56 4

снимка "Петел"

Римските терми са най-големият археологически паметник във Варна, те са едни от най-големите и най-добре запазените на Балканите. През тази година на входа им се появи нова конструкция, определена като от авторите си като посетителски център. Целта му е да посреща туристите, да им предлага не само билети, но и книги, сувенири, както и по чаша ароматно кафе с изглед (през оградата) към величествените руини, завещани ни от древния Рим.

Въпреки споровете за архитектурната стойност и уместност на новото съоръжение, именно в Римските терми беше открит официално летния туристически сезон във Варна. Явно специалистите по културен туризъм са убедени, че новият обект ще помогне древните бани да привлекат множество любопитни летовници.

За да има такива обаче, и входът, и самите терми е добре да се виждат. Това е невъзможно в случай, че пред тях е спрял голям микробус като този на снимката.

За да се осигури достъп до туристическия обект, както и изглед към входа му, на улицата на термите бяха поставени скоби, които да пречат на таксита и други коли да ги закриват. Явно обаче който държи ключа за скобите, се чувства свободен да ползва пространството за личен паркинг.

Заедно с това, едната от скобите, които пречат на колите да паркират, вече е смачкана от невнимателен шофьор. От цялата ситуация, която се виждаше на мястото днес, може да се направи извод, че единствените, които имат полза от инвестицията на входа на термите са съдържателите на новото заведение.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
3
anton78 (преди 5 години)
Рейтинг: 3152 | Одобрение: 482
Aбе читателчето дори и да го няма буса кви римски терми ще видиш бе капут нали трябв да влезнеш през порталчето като си купиш билетче не виждам как ти пречи буса.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама