Този мъж е Бог: д-р Неделя Щонова

21.11.2023 / 12:20 0

Кадър ФБ

Шефът на Спешното отделение в Пловдив доц. д-р Кирил Атлиев стана хит в социалните мрежи. Името му се споменава през няколко минути, съпроводено с похвали и случки, при които професионалистът е помогнал за спасяването на живот.  При един от последните случаи при Атлиев се озовала д-р Неделя Щонова - популярната водеща на предаването „Светът на здравето“, предаде "Марица".

Тя придружила свой близък, който пострадал. След това описа и преживяното в публикация в социалните мрежи.  "Наоколо по земята всичко беше в кръв, сигурно имаше около половин литър...струята се изстрелваше нагоре от някакъв кръвоносен съд, подобно гейзер и капките летяха навсякъде.

Приличаше на огнен вулкан, бълващ алена лава, която се издига на около метър над земята.

В първия миг се зачудих това артериална кръв ли е, венозна ли е? Но всичко се случва внезапно, за секунди, с мой близък. Не припаднах.

Озовахме се в спешното. При доц. д-р Кирил Атлиев - началник на Спешно отделение в Университетска болница „Свети Георги”, Пловдив. Голям.

По-голям. Найголям! Той!

Доц. д-р Кирил Атлиев. Фар в мрака!

Истински лекар. Дълбок и овладян.

Той знае стойността на всяка дума. Работи с умение, чувства всичко и остава изключително хладнокръвен.

Точен, човечен, спокоен ... но и бърз ... слуша, гледа, действа, успокоява страхове всякакви, проявява невероятно чувство за хумор ... докато овладява всякаква спешност. Абсолютно прекрасен лекар. При това с душа. Благодарим ти, доц. Атлиев", написа д-р Щонова. 

Тв водещата допълва, че всичко е минало и завършило добре. На излизане от операционната зала, я заговаря следващият пациент на д-р Атлиев.

Щонова предава и неговите думи:  "- Ей тоя човек ... виждаш ли го ...?! - ми казва пациентът и сочи доц. Атлиев. - Той е голяма работа, Бог е.

Без него, щях да си загубя пръстите на краката, щяха да ми ампутират крака даже. От Варна идвам.

Аз съм с диабет от дълги години ... малко се занемарих с контрола ... но имам дете на 8 години ... момиченце ... остани, за да ти я покажа ... чакахме я да се появи толкова дълги години, 3 неуспешни опита инвитро във Варна правихме, тя стана от четвъртия ... в Тутракан го направихме четвъртото инвитро ... и това така чакано дете ...   сега ще има баща ... със съхранени пръсти и запазен крайник ... благодарение единствено на него - казва мъжът и все гледа към доц. Атлиев като вярно кученеце - с любов, вярност, гордост и смайващо обожание - щото навсякъде другаде ме бяха отписали ... и щяха да ми ампутират крака ....". 

В плен на емоциите от преживяното д-р Щонова продължава поста си с думите, че в болницата винаги разбираш, колко специални са животът и човещината. 

"И да ... технологиите, изкуственият интелект и всякакви други такива кодиращи алгоритми и високоразвити интелигентни платформи са тук, завлядяват ни, заплашват ни, вредят, казват ... че един ден те ще убият нас и човешката раса.

Но ... докато на света има доц. д-р Кирил Атлиев и лекари, като него, които ни помагат да намерим себе си и съдбата си, които се раздават от сърце за сърцата на познати и непознати ...Този свят, няма да изчезне!", убедена е тв водещата. 

Нейният пост предизвика вълна от комплименти и благодарност към д-р Атлиев. Десетки са разказали своите истории - как шефът на Спешното ги е спасил, когато са се нуждаели от помощ. 

"Аз съм човек с голям късмет! В болница съм лекуван само три пъти! И когато прочетох текста на Неделя Щонова за доц. д-р Кирил Атлиев - началник на Спешно отделение в Университетска болница „Свети Георги”, Пловдив, реших да напиша тези няколко реда. Моят стар и добър приятел доц. д-р Кирил Атлиев, познавам от преди 1990 г., когато още беше студент по медицина.

Не бяхме се виждали много години. И през 2016 г. се срещнахме в спешното отделение в Университетска болница „Свети Георги”, Пловдив. Предстоеше ми операция! И бях опериран от него! Освен, че е точен, великолепен специалист, той е истински лекар с душа и сърце! По време на операцията, го попитах:

"Кириле, какво ме правиш, боли ме?" А той, с невероятното си чувство за хумор ми отговори:

"Иване, нали знаеш, че си в операционната, не си в сладкарница "Неделя". Хайде готов си вече!" Бъди здрав, доц. Атлиев! Аз знам, че винаги мога да разчитам на теб!", пише пловдивчанинът Иван Млекаров.  


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама