Трагедията на едно варненско семейство. Ученичка се грижи сама за онкоболната си майка, нямат пари за лечение

14.12.2016 / 13:51 18

Кадри и видео: БНТ

17-годишната Стела Петрова от Варна сама се грижи за онкоболната си майка. Двете живеят в остра нужда от средства, за да посрещнат най-належащите си нужди. 

Стела Петрова и майка й Ивелина живеят в сутерен под наем в центъра на Варна, който плащат роднини съобщава БНТ. Бащата ги е оставил много отдавна и двете живеят с мизерната пенсия на майката и детските на момичето. Стела учи в гимназията по текстил и моден дизайн във Варна, но вече по индивидуален план, за да бъде близо до майка си. 

"Преди две години ми казаха, че имам киста, но не се налага операция. Направиха ми пункция, спряха ми цикъла, и изведнъж през декември 2015 г. се случи най-лошото. Гърдата ми наедря, бях в Св. Марина и от там почнаха големите ми мъки. Искаха ми се пари, нашето здравно положение е такова, че не платиш ли, трябва да умреш. И ако не е дъщеричката ми, направо умирам, само заради нея живея", разказва през сълзи Ивелина. "Искам просто да я видя пълнолетна".

"Докторите не постъпиха правилно, когато тя се разболя. Бавиха я пет месеца, като казваха, че е киста, но после се оказа, че това е злокачествен карцином, лъжиха ни, мамиха ни. Социалните и те не ни помогнаха. 

Заради тежкото заболяване Ивелина е инвалид първа група с 267 лв. пенсия. Разходите й са много по-големи.

"Лекарствата ми са около 300-400 лв., за болките лепенки, течна храна, но аз вече дори не ги вземам всичките. Искам дъщеря ми да живее спокойно, всеки ден ме разкарва с количката и ми казва, че никога няма да ме остави, че ще се молим и се молим. 

Намират се добри хора да помагат, но това не е достатъчно.

Ива и Стела се опитват да не губят надежда, колкото и да е трудно това. 

"За Коледа искам само да съм жива и да съм до нея. Искам поне още една година да съм жива", допълни Ивелина.

"Каквото и да стане знам, че мама ще се оправи", проплака Стела.

Ако можете да помогнете, ето къде можете да пратите пари:

Дарителска сметка: IBAN BG58CECB979010G4047800 BIC CECBBGSF Централна кооперативна банка. Титуляр: Ивелина Петрова Драгнева.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
11
robotron2000 (преди 2 години)
Рейтинг: 21018 | Одобрение: 4768
без работа са само мързеливците, нашите гладен не са ме оставяли ама нямахме никакви пари..  аз 8 клас ходих помагах в автосервиз, на 18 години вече работих на пълен работен ден на 21 вече бях наел сервиз две клетки и карах скъп пистов мотор за... Така че който има желание,  намира и начин.. мен да не мислите че ми е леко, че роботрон си седи на дебелият задник и само пише злобни коментари.. и на мен не ми е леко, седя и се чудя как да платя данъците на трите апартамента и на колата :'( и аз ще си направя една банкова сметчица да помагате..8-)
1
10
robotron2000 (преди 2 години)
Рейтинг: 21018 | Одобрение: 4768
Мен пък ме боли хуя, че тебе не те боли хуя... Убитак съм да, ама поне не съм просяк, не прося пари не прося чуждо внимание от хората по сайтовете.. 8-)Гняв  
4
14
robotron2000 (преди 2 години)
Рейтинг: 21018 | Одобрение: 4768
бе болима хуя ве!!!!! Гняв
7
15
robotron2000 (преди 2 години)
Рейтинг: 21018 | Одобрение: 4768
И аз съм сам, и за мене няма кой да се грижи....  И аз кво да направя да не съм тръгнал да се жалвам по форуми!!!
10
0
anton78 (преди 2 години)
Рейтинг: 2573 | Одобрение: 353
Моля ви вас от петела дайте телефон за връзка с момичето за да се свържа и аз името ми е Антон и ще помогна от цялото си сърце с каквото мога.Хора айде дайте да направим нещо а е само да драскаме тук.Уважаеми петли дайте телефона на момичето за да им помогнем.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама