Тръмп отлага митата върху китайските лаптопи и смартфони за декември

14.08.2019 / 06:00 1

kaldata.com

САЩ ще отложи предложеното увеличение на митата на много потребителска електроника, която се внася от Китай. Това стана ясно днес от Администрацията на Тръмп. Производителите на джаджи със сигурност почувстваха облекчение.

Службата на търговския представител на САЩ казва в изявление, че продължава напред с плановете за налагане на 10% мито на стоки от Китай на стойност $300 милиарда. Президентът каза през август, че след застоя в преговорите с Китай, митата ще бъдат наложени на 1-ви септември. Службата потвърждава, че това е все още валидно. Малка част от китайския внос вече е обложен с 25% мито.

Сега става ясно, че определени продукти ще бъдат извадени от списъка с новите мита „на база на здраве, безопасност, национална сигурност и други фактори“. Също така, налагането на митата ще се измести на 15-ти декември за определени продукти.

„Групата включва например мобилни телефони, лаптопи, игрови конзоли, някои играчки, монитори, някои дрехи и обувки“, казва се в изявлението.

Публикувани са списъци с благата, които ще бъдат засегнати от промените на 1-ви септември и 15-ти декември.

Това са добри новини за компании като Apple, които се притесняват, че митата ще се отразят зле на цените за крайния потребител. Компанията дори пожела частите за Mac Pro да бъдат изключени от списъците. Тръмп отказа да приеме, а преди това каза и, че потребителите могат да издържат на 10%-ов скок в цените на iPhone много лесно.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
14
ДИВАКА (преди 5 месеца)
Рейтинг: 24337 | Одобрение: 4042
..ИНАК ЩЕ ВИДЯТ МОНГОЛСКИ СКОТОВЪДИ С ЛАПТОПИ И СМАРТФОНИ..ТЪПЧО НЕ БИЛ ТОЛКОВА ТЪП..Изплезване:devil:Ухилен

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама