Транспортният министър на посещение във Варна утре

14.05.2019 / 18:51 3

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е на работно посещение във Варна на 14 и 15 май 2019 г., съобщават от ресорната пресслужба. Днес, 14 май, министър Желязков участва в кръгла маса по транспортната свързаност в Черноморския регион, която се провежда в Евксиноград. Събитието се организира като част от българското председателство на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС).


Организацията е един от най-важните формати за регионалното сътрудничество, който обединява страни членки на ЕС и страни извън Съюза. Основният приоритет е осигуряването на съдействие за по-добро стопанско развитие на страните членки на ОЧИС. Сигурността и развитието на Черноморския регион, създаване на благоприятни икономически условия – свободни икономически зони, облекчаване на режимите на пътуване и стимулиране на обмена на стоки и услуги между държавите е основна цел на организацията.

Утре, 15 май, от 11.00 часа, министърът на транспорта ще посети полигона за практическа подготовка на морски лица, към „Български морски квалификационен център“ ЕАД.

Полигонът е най-съвременния обособен център за практическа подготовка на морските лица в България. По-късно през деня министър Желязков ще има работно посещение на пристанищните терминали Варна-Изток и Варна-Запад. Той ще направи инспекция на реабилитирани помещения за обработка на товари, както и ще се запознае с направените инвестиции от „Пристанище Варна“ ЕАД в нова техника.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
6
n eXu s (преди 9 месеца)
Рейтинг: 187282 | Одобрение: 33037
2
1
kaka (преди 9 месеца)
Рейтинг: 7557 | Одобрение: 2022
Идва да поплува в блатото на бул.Левски.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама