Третокласник взе изпит по английски за кандидат-гимназисти към университета Кеймбридж без нито една грешка

28.07.2019 / 10:40 2

кадър: Бтв

Йордан Иванов е в трети клас и не само, че не му е скучно в училище, но посещава всички възможни допълнителни занимания – по свое желание.

А съвсем скоро пребори изпит по английски език на университета Кеймбридж, на който се явяват кандидат-гимназисти. „Казвам се Дан. На 10 години съм и уча в училище "Васил Левски". Обичам да играя, а освен това ми доставя удоволствие и да рисувам. Посещавам и театрално училище. В театъра, който е зад мен съм бил не само, за да наблюдавам други хора как играят, но за да участвам и самият аз. Също така ходя на уроци по фехтовка с баща ми, а освен това и на уроци по английски език, където получавам много знания”, разказа момчето пред камерата на БТВ за себе си на много добър английски.

На изпита по английски за кандидат-гимназисти към университета Кеймбридж няма нито една грешка. „На 3-годишна възраст проговори на английски и в началото не му обръщах внимание, докато се заслушах, че води цели диалози, докато си играеше. Тогава го помолих да ми преведе какво казва и той съвсем беше наясно какво се говори. По това време в града ни нямаше школи, които да поемат толкова малки деца, така до 6-годишна възраст той се самообучаваше. Вкъщи не можехме да му помагаме много, защото нито аз, нито татко му сме англоезични”, казва майката на момчето Герхана Николова.

„Аз винаги съм вярвала в него и съм му го показвала, но понякога в стремежа си да не го надценя и по този начин да му направя лоша услуга съм му казвала, че не е важен резултатът, важно е на каквото и състезание да отиде, да се забавлява и накрая той да е доволен от себе си”, допълва майката.

В училище Дани предпочита да го наричат с английско му име Дан, което си измислил сам. Майка му казва, че се сеща много по-бързо за думите на английски, отколкото на български. Той не изостава с отличен успех обаче по нито един от другите предмети, а освен усета към чужди езици, има и други таланти – посещава театрална школа, рисува.

С толкова много таланти пред Дан има безброй пътища, по които би могъл да тръгне. Той все още търси това, което го прави най-щастлив. Какъвто и да е изборът му занапред, той ще има успех, защото прави всичко с любов и желание и усеща подкрепата на родителите си.

„Да искаш да знаеш и да ти е забавно”, това според него е ключът към успеха.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
5
n eXu s (преди 7 месеца)
Рейтинг: 187279 | Одобрение: 33034
Очакваме да се появи строителният работник тито и да нарече и това дете безполезно - според него полезни са само пияниците от село.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
19
2
айки (преди 7 месеца)
Рейтинг: 13563 | Одобрение: 5643
   браво на момченцето, да е живо и здраво и успех.......на поредния гений напуснал БГ.....

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама