Третокласници показаха спортни умения в „Бързи и сръчни” (Снимки)

21.04.2017 / 13:46 0

Отборът на ЧОУ „Малкият принц” стана комплексен победители в детския спортен празник „Бързи и сръчни”. В спортната проява, организирана от дирекция „Спорт” на Община Варна, участваха над 100 деца от ІII клас, на възраст 8-9 години, от 9 училища във Варна.

Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките ученици.

Класиране след последния финален кръг:

1.    ЧОУ „Малкият Принц“

2.    СУ „Найден Геров“

3.    ОУ „Йордан Йовков“

4.    ОУ „Ангел Кънчев“

 

За учебната 2016/2017 година се проведоха три състезания за III клас, а на база точки от всички тях се образува следното комплексно класиране:

1.    Голямата купа за комплексен победител е за ЧОУ „Малкият Принц“.

2.    СУ „Найден Геров“

3.    ОУ „Йордан Йовков“

 

Всички участвали ученици получиха почетна грамота за участие, а най-добре представилите се - купа, медали и ключодържатели в подкрепа на титлата през настоящата 2017 година “Варна европейска младежка столица”.

Като партньор на проявата се включи „Декатлон“ - Варна, който зарадваха малките деца с много предметни награди (ролери, скейтборд, топки, федербали, хилки за тенис на маса и др.), спечелени посредством томбола. А от Дирекция „Спорт” при Община Варна бяха подготвили голямата награда и изненада, а именно чисто нов велосипед, който отиде при Лея от ЧОУ „Малкият Принц“.

Децата наградиха Кристиан Димитров, директор на дирекция  „Спорт, Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, при Община Варна.

Следващите финални прояви от третия финален кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за II и I клас ще се проведат съответно на 4 и 11 май, отново в залата на Първа ЕГ.

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІII клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно. Организаторите от Дирекция „Спорт“ са предвидили за всички участници томбола с предметни награди – велосипед, скейтборди, ролери и много други.

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама