Трифон се оплакал, че качил много, като спрял да пуши

14.02.2016 / 22:30 1

 Гeорги Банов: 24 часа

Синът на една от легендите в световния футбол Освалдо Ардилес - Федерико, е един от последните, които вземат интервю от Трифон Иванов. Той гостува във Велико Търново на 14 октомври заедно с редактора Тодор Шабански и оператора Влади Стоилов. Освалдо е световен шампион от 1978 година и легенда на “Тотнъм”.

Федерико е продуцент в Pich International, която прави серии за световни звезди и бе в България заради Христо Стоичков. Той прави една от сериите си за него.

Трифон пристига в кабинета си на стадион “Ивайло” доста запъхтян, като се оплаква, че е качил доста килограми, след като спира цигарите след първия инфаркт. По принцип доста бързал, но след това остава с екипа над 3 часа, разказва Тодор Шабански.

Трифон най-много се интересувал от разказа на Федерико за големия турнир, който правят в Бразилия за “Трофео Трифон Иванов”.

Последното интервю на големия Трифон Иванов

Той се провеждал на всеки две години, като в него вземали участие и журналисти, които имат заслуга за популяризирането на футбола.

Трифон дори изразил надежда, че някой ден може да гостува на организаторите.
В момента тече записването за шестото издание на “Копа Трифон Иванов”, като той ще бъде през лятото.

Трифон отдал всичко най-добро на Христо Стоичков, като спестил техните спорове извън терена.

Всъщност великият му гол срещу Русия, който класира България за последен път на световно първенство идва в момент, когато двамата не си говорят. Причината е, че след бойкота от страна на Камата след уволнението на Димитър Пенев Христо Бонев връчва капитанската лента на Трифон, който не му я връща, когато Стоичков се извинява на новия селекционер и отново облича екипа на България. Двамата са в конфликт и за същото в ЦСКА при повторното им завръщане в отбора след дълги години в чужбина през 1998 г.

 

Сайтът на "Копа Трифон Иванов" в Бразилия.
 

 

Двамата обаче забравиха отдавна за пререканията си. Навремето Стоичков му помага да направи трансфера в “Бетис” през мениджъра си Мингея.

“Още не мога да повярвам. Сега събирам сили да го изпратя. Той бе идеалният футболист за един треньор. Със сърце, безкомпромисен и изпълняваше всичко на терена”, заяви наставникът на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев. “Много е тежко, когато си отива един толкова добър футболист. В играта му виждах нещо от себе си”, допълни той.
“За мен той бе един от най-добрите примери в родния футбол. С поведението си на терена. Такива футболисти рядко се срещат”, заяви бившият президент на БФС и ЦСКА Валентин Михов.

“С тях винаги бе весело. Той имаше един такъв много тънък хумор, който направо взривяваше съблекалнята”, допълни той.

При идването си в ЦСКА Трифон отнасяше най-много майтапи за краката си. По-възрастните не пропускаха да го избъзикат точно къде е завързал коня, с който е дошъл на тренировка. Но точно те му помагаха да вади топката като с пинсета от краката на нападателите.

Цигарите останаха най-големият му порок. Той пристигна като пушач в София.
Култов е случаят, когато в Швейцария го вадят от състава, защото преди мача пафка една цигара в кафенето на стадиона. Треньорът го вижда. Президентът на “Нюшател” обаче му нарежда да го пусне на терена и той се отблагодарява с гол.

Невероятен момент в кариерата му е, когато на приятелски мач наплюва Джанлука Виали. Италианската звезда отнася и един юмрук, а съдията ги гони и двамата. Защото това бе Трифон Иванов. Безкомпромисен до последно."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
15
0
camellia (преди 4 години)
Рейтинг: 2849 | Одобрение: 1249
Велик футболист, благодарение на който през 94-та се гордеехме, че сме българи, голям човек, как един път името му не се появи в жълтата преса. Жалко, неко Бог го прости

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама