Трифонов за немския на Борисов: Той всъщност им е казал, че е изпитал удоволствие от любовта. Горд съм с него

29.06.2020 / 22:23 0

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg 

Кадър 7/8 тв

Българският министър-председател не спира да ме изненадва, да ме шокира. След като проговорир английски и след като изрече на френски великата, но непозната дума "бонжуар", сега той проговори и на немски в Германия. Според мен в речта си Борисов каза ясно "либе фройде". Очивидно иска да каже "скъпи приятели". Т.е. липсва едно "н". "Либе фройнде" означава "скъпи приятели". А "либе фройде", както го казва премимерът, означава "удоволствие от любовта", коментира Слави Трифонов.

И сега какво излиза? Че премиерът Борисов е казал "скъпа Ангела, любва беше удоволствие". Значи, вярно е, че ги е любил с 200. Не е излъгал в онзи запис. Тоест германците от речта на Борисов на немски са разбрали, че той е изпитал удоволствие о любовта. Блазе ни на нас българите, че имаме честта да ни управлява такъв човек - с високо образование, с висока обща култура и перфектно владеене на езици. Гордост, гордост изпитвам аз, коментира Трифонов.  Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама