Турски доклад твърди: Тялото на Кашоги е разложено с киселина

11.11.2018 / 00:34 0

Турски доклад твърди, че убийците на саудитския журналист Джамал Кашгоги са изсипали останките му в канализацията след разтварянето му в киселина, съобщава АФП. 

Пробите, взети от канализацията в саудитското консулство в Истанбул, са показали следи от киселина.

Това е довело изследователите до вярването, че тялото на Кашоги е било изхвърлено чрез канализацията като течност.

Турски представител потвърди доклад в Сабах, че експертът по химикалитеАхмад Абдулазиз ал Яноби и експертът по токсикология Халед Яхя ал-Захрани са сред екипа, изпратен от Саудитска страна, след разследване на убийството.

В статията се казва, че посещават консулството всеки ден от пристигането им на 11 октомври до 17 октомври.Саудитска Арабия е позволила на турската полиция да търси в сградата на 15 октомври.

Кашоги за последно е видян да влезе в консулството на 2 октомври, за да получи документи за предстоящия си брак. До момента тялото му не е намерено.

След многократни откази, Саудитска Арабия най-накрая призна, че 59-годишният е бил убит. 

Турският президент Реджеп Ердоган обаче обвини "най-високите нива" на саудитското правителство, че са поръчали удара, докато някои официални лица посочиха пръста на всемогъщия принц Мохамед бин Салман.

Ясин Актай, съветник на Ердоган, предложи, че тялото може да е разтворено в киселина.

Турски служител пък заявява, че Саудитска Арабия е изпратила двама експерти в Истанбул с конкретната цел да скрият доказателства след убийството.

Годеникът на Хашхоги, Хамати Ченгиз, написа в четвъртък в Туитър, че не може да изрази скръбта си, за да понесе и новината за разтварянето на тялото.

Припомняме, че съветникът на Ердоган Асин Актай изрази предположение, че тялото на саудитския журналист е било разтворено в киселина, след като е бил убит и разчленен в консулството. 

"Според последната информация, с която разполагаме, причината, поради която те са разчленили тялото, е за да могат по-лесно да го разложат." / news.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама