Турция призова САЩ да вдигнат търговските бариери между двете страни

07.09.2019 / 20:07 2

Турция е поискала от САЩ да вдигнат търговските бариери между двете страни по време на разговор днес, посветен на рязкото повишаване на обема на двустранната търговия, съобщава Novini.bg.


Вашингтон и Анкара си поставиха амбициозна цел да увеличат четирикратно търговската си размяна до 100 млрд. долара годишно, въпреки изгледите за американски санкции във връзка с купените от Турция руски системи за противовъздушна отбрана С-400.

Турският министър на търговията Рухсар Пекджан каза, че в разговор с американския си колега Уилбър Рос е изразила очакване САЩ да вдигнат „някои бариери и политики”, прилагани от американската администрация, които представляват пречка за увеличаване на обема на двустранната търговия.

Белият дом обяви през май, че прекратява преференциалното търговско споразумение с Турция, заявявайки, че нивото на икономическо развитие на южната ни съседка вече не изисква подкрепа.

Турция е заплашена и от санкции от своя съюзник в НАТО заради покупката на руските системи С-400.

Пекджан каза, че е обсъдила с Рос увеличаването на турския износ в областта на гражданската авиация, автомобилната индустрия, както и износа на бижута, мебели, текстил и готово облекло.

Американското посолство съобщи, че Рос и Пекджан са се съгласили, че увеличаването на обема на търговията до 100 милиарда долара ще изисква усилена работа от двете страни. По данни на САЩ търговията с Турция е достигнала 24 милиарда долара през 2017 г.

Следващият разговор на двамата министри на търговията е планиран следващата седмица в Анкара. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
robotron2000 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
Е нали ердо щеше османски шамари да раздава на "подръжниците" на Израел.. :wassat: ердо ползва качествена стока само, като вземеш малка линийка и ставаш велик!!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама